Toysdaily 玩具日報

查看: 25406|回復: 114

[Hot Toys] ~形 ∵ 體 ∴動∵ 作~ DX11 Joker 2.0

先評一評隻JOKER.

四件頭西裝不容置疑比DX01好, 裡面三件用料簿身CUTTING好, 外面大褸就覺的好似用錯料了, 睇番試造型, 唔係咁架...

不過大褸外型仍然係靚, 只是美中不足而已. 小弟攞時見過左右兩邊肩位非常不對稱嘅貨, 大家攞時要小心了.

可能因為KATO做顧問關係,今次件四件頭老西點郁都無大走位,領口位做完動作拉一拉就輕易還原,比起上次玩ZCWO發哥,簡直天堂同地獄...

本身件衫攞番嚟時已經著得好整齊,小弟除過再著都搞唔出咩分別,手痕想除人衫的朋友要諗諗是否多此一舉了,因為拍鈕都幾易爛。

素體方面做左改良, 胸腹之間可動高左, 屈得更入. 不過小弟手上的膝位比較軟, 擺POSE時成日跌...

腳腂JOINT終於唔用啞玲JOINT, 用番手JOINT個種. 無錯係難扭D, 但用熟的話好好使, 固定力亦佳.

頭雕方面, 雕工是比DX01好, 但上色......唔可以話佢差, 遠睇真係好正. 但近睇就會發現. 除肉色外, 黑及白色都係用移印印上去的.

好處當然係HT可以做到隻隻頭一樣樣, 免得大家雞蛋裡挑骨頭咁揀, 壞處係好粗糙, 近睇好多墨點. 好惡頂.

HT, 你搞咩呀? 玩手工大退步!

攞貨前得到KATO師兄指教,在此多謝了!

本來睇過首日大帥們的靚相後, 小弟諗住都無咩新意可以再玩了.

不過攞左之後靈感到: 重有Heath Ledger試造型照的玩法, 心動不如行動, 一於去馬:

附上Heath Ledger的造型照:

各位帥兄, 請請~

美圖,看得人賞心悅目
頭像被屏蔽
大師級示範~!~
真人,玩偶,玩偶,真人
catcat兄,終於等到你D靚相喇,
好正....!!!!!!!
但點解D相比個廣告全部cut左一半o既.....:50:
靚相 !!! :71::71::71:
貓大又出手了,

呢隻有d心動,係件外褸好似好累贅咁
呢隻應該好平,應該幾草有交易,係咪呀貓大!!:65::65::65::65::65:
呢隻應該好平,應該幾草有交易,係咪呀貓大!!
Godzima 發表於 11-1-2013 03:58 PM

好平, 攞貨時甚至唔使比$.:71:
個笑容面頭雕睇落似乎應該一開頭係可以睇到眼珠, 有個眼珠shape.
貓大的形態拿捏的很精彩啊!
充分體現出小丑內心深處的意識形態!
好圖!好靚!!感謝分享!!
回復 1# catcat

我都同意師兄講法...件大褸既布料選用的確未係最好...太過粗糙,睇反造型照對比更明顯,戲服大褸布f料應該係更順滑.....但OVERALL都係好物...等攞中...
Good Post, Clearly shot on face, Just can't wait to collect it. Thanks for sharing!
師兄
經你重塗的DX01頭雕  我覺得好靚~:71:
正呀!原來有咁多劇照的!
有冇BATAMN 套圖?
影得好!:handshake:
拍得好正, 好用心, 支持師兄~