Toysdaily 玩具日報

[改造交流] DX12,少改造,大改善 (p10.再update進度)

回復 180# woowoobb

胸甲個膠水位係背脊到?冇左d膠水個甲會晤會好鬆?
回復  woowoobb

胸甲個膠水位係背脊到?冇左d膠水個甲會晤會好鬆?
BigBoss 發表於 12-2-2013 02:55 PM

膠水位係嚟背脊兩條帶位,我自己個隻係無用膠水黐番都唔會話有鬆
師兄件披風好型呀!請問可否pm 條 link 比小弟呢?

另外想請問如何將對眼成個socket 從面具套出黎呢?浸暖水?
師兄件披風好型呀!請問可否pm 條 link 比小弟呢?

另外想請問如何將對眼成個socket 從面具套出黎呢?浸 ...
Figurefunfun 發表於 12-2-2013 10:56 PM

師兄,塊披風係我自己做所以無link,sorry,

至於折可動眼就只須要一個細尖咀鉗插入去個頭入面就可以成對眼折到出嚟,折完出嚟先油黑眼框,等油干就可以裝番對眼入去,但裝眼要分開先裝完一隻再裝另一隻,唔可以一次過成對眼咁裝
師兄,塊披風係我自己做所以無link,sorry,

至於折可動眼就只須要一個細尖咀鉗插入去個頭入面就可以 ...
woowoobb 發表於 13-2-2013 12:03 AM

呀~
之前無睇清楚係師兄嘅作品,:66:等我仲懶醒問你要link .....hehehe
希望你快D出 joker 2.0 改造計畫 ! 改植髮.