Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: ilovetoys

[詢問] 細本普通版漫畫 及 大本完全版漫畫

我估樓主係諗自己有某書舊版全套,又見到有完全版出喎(好似係近日既幽遊同剛剛完左一年就出完全版既鋼煉),睇落又幾靚幾吸引咁,想買又唔知會點,先問我地意見吧?

只可以講,如果你套書舊左,又或者爛,可以買;覺得唔值得,因為內容一樣,只係封面唔同左,有彩頁,大本D左就認為無咩大分別既,唔買都OK。(真係「唔買唔緊要,買左無問題」既廢話一樣……)
明白晒.....
唔該晒咁多位
明白晒.....
唔該晒咁多位
ilovetoys 發表於 9-1-2013 07:17 PM

星矢我有買,龍珠我無買...............
星矢、劍心我買齊,龍珠無買打完斯路悟飯大個撒亞幪面超人0個兩期,因為覺得無野睇,唔抵睇。
SLAM DUNK補買中,幽遊等待中。
撒亞人及菲利篇會有全彩版
星矢、劍心我買齊,龍珠無買打完斯路悟飯大個撒亞幪面超人0個兩期,因為覺得無野睇,唔抵睇。
SLAM DUNK補 ...
多其 發表於 10-1-2013 11:23 AM

星矢、劍心 小弟都有買 仲買埋棋魂

衣家就買緊龍珠 鋼鍊 slam dunk 幽白

好想足球小將出完全版……
回復 20# yugi

日本時不時都會有呢D「奇特野」出咁既,好似香港都有出過文庫版(星矢、CITY HUNTER、入樽、足小)、厚裝版(浪客行)不過今次更絕﹗又想搵多一次我地錢?﹗
我見過日本有D時候係會「分篇章」再出書的,好似係JOJO分不同既「部」再出,呢本應該都係其中一種…
我等I Q 博士..................
如果以儲黎講, 一定係完全版靚d, size大左, 統一左封面
唔會幾期一個風格, 後幾期一個風格.
但相對冇左d細微野, 如之前大大講的冇左d細圈圖(SLAM DUNK)
同埋每本統一話數, 變成有d場口講到一半就完左, 要睇下一期續返
(日本仔d單行本嚴管話數同內容係一期單行本要完整)
所以睇落有少少怪~
回復 24# 廿一月

唔似一定喎……好似北斗咁,雷奧死之後即時去天帝篇咯…,而龍珠最後2期就更係趕收工而大特賣咁整厚佢…
完全版書...我仲等緊通靈王....唔知有冇機會出中文版...
http://home.gamer.com.tw/creationDetail.php?sn=317563
畫風精細既買完全版較好吧, 大d清楚d

有無師兄比較過同一套書, 普通版同完全版全套排起個長度係咪差不多?
畫風精細既買完全版較好吧, 大d清楚d

有無師兄比較過同一套書, 普通版同完全版全套排起個長度係咪差不多 ...
halfool 發表於 15-1-2013 02:17 AM

如果紙質不同,對厚度影響都大。