Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 素組 新星龍神丸

睇完大大GE相, 呢隻我決定PASS!!
我都有同感......................!!:71:

多謝ching分享!

無惡意,但呢張好鬼核突,好似條底褲帶在頭.
你好 發表於 2-1-2013 09:53 AM

MC的比例我覺得修過頭了
睇下可唔可以整短d隻腳先....
回復 12# 你好

角度問題啫,其實新星本身都唔算得太靚,龍王丸個型好好多。
多謝ching分享!

無惡意,但呢張好鬼核突,好似條底褲帶在頭.
你好 發表於 2-1-2013 09:53 AM

好似受左好大挫折既小朋友咁
回復  你好

katsumoto 發表於 2-1-2013 08:49 PM

我又係覺得新星龍神丸唔係太靚, 反而龍神丸仲型仔d~

唔知幾時出龍王同邪虎?? 不過模魂要兼顧變形喇, 因為手辦係拆件變形的
睇下可唔可以整短d隻腳先....
MinG325 發表於 2-1-2013 08:35 PM

我覺得唔係對腳長, 反而係圓形大腿離上半身嘅距離太遠, 睇相圓形大腿啱啱係喺"甲立底"下面~
回復  你好

katsumoto 發表於 2-1-2013 08:49 PM

新星龍神同龍王外型上分別不太大吧……
我覺得今次情況就好似上次R魂龍神丸VS模魂龍神丸咁,其中一隻修過火,拉長左個身,整怪左個比例;
只係今次個結果同上次恰巧相反……
回復 22# BoAkawaii

重本啲可以係拆Robo暈黎參巧模型變型,如果模魂可以做到令人滿意既變型,咁佢地既造模能力可以話上一層樓。
回復 23# BoAkawaii

咁要改短個身,改橫個肩甲,改短隻手,改短隻腳,改大個頭........不可能的:@

同包素組分享~
http://tieba.baidu.com/p/2074973616

今次呢隻出得唔好...唔買了.
回復 12# 你好

呢張明顯係角度問題:70:
我想要宇宙ver..........