Toysdaily 玩具日報

查看: 5320|回復: 16

[分享討論] 求放12吋大玩具櫃參考

小弟入坑兩個月,本來都有個ok大的display櫃,但之前冇諗個體玩12吋,所以每格得12吋高,要兩格打通才ok, 但又唔夠深放兩行,浪費了很多地方,現計劃造個新櫃,希望各位Ching 可以post你地個櫃參考下,謝謝

:71:
Bro,真係要看看你有多少位,又要看看家裡有沒有小朋友等.做料是一個很大的考慮,如果用玻璃就真係好靚,但係危險,.但係我本人覺得照明最好用(現時最流行的LED燈)因為對玩具產品來說:比較好.可加入考慮當中.

參考下我呢个,我特登造深d (22寸)
,除左可以擺幾項,又可以放batman車
回復 4# hothot

師兄!!你個櫃超正喎:$
全櫃幾高呀??一層又幾高呢??
我見你放1/4都好多位..:handshake:
詳細講下...謝謝
回復 5# mingming914

84寸 高 x 54寸 寬 x 深21寸
上下兩个為活版,方便移高改低
深21寸係預留放兩架batman車
另外特登唔要中版,因為怕將來放左車之後唔夠位放figure
加左幾把鎖怕家中小狗打開
LED燈自己去鴨記後加
補充;个櫃係分上下兩个,主要方便運送(即84÷2)
參考下我呢个,我特登造深d (22寸)
,除左可以擺幾項,又可以放batman車
hothot 發表於 30-12-2012 04:00 PM

Ching... please kindly advise how much does the display cabinet cost you?... it looks really nice... :handshake:
回復 8# jerrytang617

去過幾間傢俬舖打過价 ,HK5500至6800之間,覺得太貴
最后發圖去大陸傢俬廠直接做,HK3760包送到香港家中及安裝
頭像被屏蔽
回復 10# Strawberry

ching先知声明,我本身唔識呢間廠,只幫佢訂過一次櫃
如日后有問題與本人無關,如做得好可請我飲番杯凍乃茶
為免以為廣告,請留e-mail我給你,因為我出唔到pm
不過電話在公司明天給你
麟 發表於 30-12-2012 06:27 PM

你個display櫃,我最like!

呢個掂呀:35:

師兄可否分享下呎吋同大約造價∼