Toysdaily 玩具日報

查看: 9040|回復: 11

[LBX] LBX 038オーディーンMkII(素組)

今日見到福X facebook話オーディーンMkII到左,就即刻衝落深水步.不過5知點解貴過同定價嘅オーレギオン...不過自已開心就得la,買到成套最鍾意嘅機體.今次仲特登買兩盒,一盒for噴 WX mode:36:...有玩隻game就知D9同佢都有特殊模式!今次未得閒上色住,就po住素組先
盒面圖
好型:35:
浮空四面圖

站立四面圖

POSE!

(個夾口好明顯):69:
與D9合照

合體必殺ダブルレイウイング

真心推介買(私心),分色好(廢話),又型!!:p
多謝觀看

相關帖子

早已預定佢同號斗丸會係我今年之內最後買的玩具~~聽日衝呀~~(笑)
部機真的好形!:71:
上色就需要多一點心機!
原本都覺得唔錯, 但係佢個樣好怪, 唔係好似主角樣.....
COOL 不錯的作品
謝謝大大的分享
回復 2# mz024024
號斗丸都好似5錯,不過細個未睇過冇fu...
回復 3# MK-54
係呀真係好型呀(偏心)買la買la!!上色已經上完,5太麻煩
回復 5# 歐叉獅子
Thz,多謝支持
回復 4# kyostanley
一開始我都覺得個頭有少少怪怪地,但睇耐左就覺得型Lu,加上實物睇落型d ga
請問大大隻D9係手油定用噴罐????
如果係用噴罐,大大係點噴個兩把劍????
回復 10# leung824
我係用噴筆嘅,把劍你可以先噴金再用cut 模型d貼紙遮住金色部分,再噴黑色就ok了,你用噴罐都一樣
其實如果有邊位又係用噴筆既,仲有另一個方法就係
用樓主一開始講既做法先上金色 係正確既
跟住之後再用雙星方形樽既黑色法朗油 噴上金色件度 唔洗做任何遮蓋
之後再用打火機油去抺走D你想出返既金油出黎就得
有D人亦會問 唔怕會抺走埋D金色咩?
只要你用既金色唔係法朗油就得 用GAIA同HOBBY呢兩隻牌子既金色油就唔怕