Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 真係要忍痛掉晒O的盒?!

都係賣咁d唔需要的玩具。

唔賣咁些就唔買新。

一定唔會租倉, 玩具我要日日對住同玩到, 盒就一定要掉, 唯有先掉冇咁靚嗰啲先, 其實KEEP盒都真係冇乜用, 因為香港地又潮濕又多塵, 隔一排拎番嚟睇已經又軟又污糟...至於留嚟諗住第日放好價, 咁不如一開始就唔好買會仲好囉我覺得.
頭像被屏蔽
第一,掉哂啲盒的話第時想放隻嘢唔值錢。
第二,租倉冇意思,個個月係咁比租,一年都唔左十隻 ...
DDDragonball 發表於 29-12-2012 12:12 AM

第四,我重裝修間屋做了大量地台地櫃,包括主人房做了到腰地台當牀架,
完全解決哂我嘅煩惱,我放左兩大盒batmobile 都仲有三份二位剩。
以上只是個人意見,不喜勿小:71:                                                                                               
好過租倉:心掛掛
留左蝙蝠車盒個幾兩個月頂住個廳,最後都係要let go
mayee 發表於 28-12-2012 11:41 PM

我仲擺左喺廳.........:55:
如果你有假天花, 不仿考慮放係果度,

我放咗好多入去
dogjumpjump 發表於 1-1-2013 08:26 PM

我就係全部盒放晒假天花, 就黎爆位, 好驚有日會崩天, 到果日既話, 我會比人推出午門斬首.
如果你有假天花, 不仿考慮放係果度,

我放咗好多入去
dogjumpjump 發表於 1-1-2013 08:26 PM

好計~~~~~~~~~~~~~
:66:
我也有一個假天花的男人小天地.....所有玩具都放晒入去....本來留比小朋友換季衫的儲存區....

不過有些盒我都係會掉的....特別是愈來心愈無愛既ITEM
放晒係公司:34:.......
我是丟盒派,除合金外,一律丟!!!:!
我本身都係用假天花做儲存, 可惜始終有爆的一天, 租倉都係迫不得以... 特別2012 受到3A 及HT 猛烈轟炸~~ 睇走勢EB 都會加入戰團... 我已經好忍手.. HT 除了IM7 , BATMAN , BATPOD 同JOKER 其他大部份無入, 反而3A 今年中晒毒....

我的玩玩具流程 ~

入手> 把玩一輪 > 展示一輪 > 放回入盒 > 假天花等候入倉區 > 入倉 > (最後可能送贈親朋好友或者待價而沽)
回復 49# hillscheung8234

這也是我的夢想...... 但連屋都無間.... :68:
回復 51# renewdanny

重有公司... :47:
我淨係保留12"嘅盒, 其他都會掉晒包裝, 再買啲膠盒分類收好, 慳返好多位! 反正又唔打算賣出去.
唔再玩嘅就收落床下底
我的方法是少入, 少煩惱!