Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 4月 DX 超合金 VF-171(一般機)

回復 27# ckc52322

Thanks. Order...:$

我只問入菜無數, 但咪 X 旨意我會變第二次...... 難變過 25 同 29 多多聲...... 變形變到火都嚟!!:70:
回復 32# Douglas.M.Saint

呢句真,最難變係呢隻。

隻手變完battroid想變番fighter mode,但係扭唔番佢個角度...
To be honest, it was slightly more difficult then the previous VF series, but isn't that part of the joy & challenge when playing with a transformable toy?!

我只問入菜無數, 但咪 X 旨意我會變第二次...... 難變過 25 同 29 多多聲...... 變形變到火都& ...
Douglas.M.Saint 發表於 9-1-2013 04:30 PM
To be honest, it was slightly more difficult then the previous VF series, but isn't that part of the ...
Kolzz 發表於 9-1-2013 04:58 PM

Honestly... I don't expect to be "challenged" when playing toys... :(  And, I have expectation for it after playing with 25, 29 and Yamato 19... :(
16000 yen available in Nippon Yasan now!! fast!!
ckc52322 發表於 9-1-2013 03:43 PM

16000 yen加運費....香港到時買現貨都得啦
早乙女171到一段時間先落到十七魚,新貨到港D餔一定用高價試水位!!而家日元平左,但相信D舖同炒家都唔會平番俾你!!因為大家都習慣左十七十八魚買隻macrossF係正常!!我而家去日網訂計的係今日洭率,而家yen八尾計番都係十五魚半(已計較平運費)!!我又唔洗出去撲貨,又唔怕炒高仲送埋上門,慳番車錢同時間!!都係果句喊魚青菜各有所好!!
我只問入菜無數, 但咪 X 旨意我會變第二次...... 難變過 25 同 29 多多聲...... 變形變到火都& ...
Douglas.M.Saint 發表於 9-1-2013 04:30 PM

我變過三次上晒手!!德哥上番套甲丫!!感覺會完全唔同:58:
我變過三次上晒手!!德哥上番套甲丫!!感覺會完全唔同
ckc52322 發表於 9-1-2013 06:01 PM

:71: Let me consider!
回復 38# ckc52322

大大呢張相好毒啊~~~
回復 39# Douglas.M.Saint

玩多幾次就OK熟手,171嘅變型設計係一絕,唔玩嘥咗:he:
(入咗25G了!好正,又真係易變過171,謝推介 ! )
早乙女171到一段時間先落到十七魚,新貨到港D餔一定用高價試水位!!而家日元平左,但相信D舖同炒家都唔會平番俾 ...
ckc52322 發表於 9-1-2013 05:55 PM

但係就搞到我地呢 D 住外星的想買都買唔到喇!:56:
好在已有 171EX! 呢隻可買可唔買! 而家真係求神拜佛都望隻 RVF25 係暈限, 起馬一定訂到!:53:
回復 42# hondacl7

It is available again @Nippon Yasan. Act fast if you want to score one.
但係就搞到我地呢 D 住外星的想買都買唔到喇!
好在已有 171EX! 呢隻可買可唔買! 而家真係求神拜佛 ...
hondacl7 發表於 9-1-2013 10:00 PM

我都系咁话, 不过E只色唔系咁好睇又唔系主要角色机种都咁好卖, 真系估唔到
回復 43# squll

大家好,我已經瀏覽這裡一段時間,但直到最近才註冊成為會員,這也是我第一次在這裡發帖,請多多指教!

非常感謝Squll師兄/姐和所有其他的師兄/姐關於這VF-171的預訂提示! 因為我剛剛花了幾乎整個週末在旺角及油麻地尋找一個願意受訂的商店,但當然沒運....  不過,我都剛剛在online order 了,希望交易順利完成!更令我感動是這website可以訂好多其他超時空要塞的物品,真的很感謝!

作為回報,我要報告一個小發現:Yamato VF-0A + Ghost Booster set。當我昨天正在太古城玩具X帶尋找VF-171時,發現有一套VF-0A + GB set 在那裡! 售價為HK$17魚(有趣的Toysdaily價格術語,哈哈)。這set應該是全新,但我沒有開箱check。我記得曾有一個師兄/姐在這裡問如今在香港那裡重可以買到VF-0A + GB set,我希望他/她能看到這段小情報!(順便一提,我在那裡也看到了一個30週年版的Jumbo Grade 紅色渣古II, 但忘記了價錢!)

補充:我是用Google Translate 寫這篇帖,所以可能有D怪,希望大家不會介意,謝謝and晚安!