Toysdaily 玩具日報

查看: 3849|回復: 11

[詢問] 秋葉原元旦問題

小弟會係12月31號過東京,請問有冇大大知道元旦期間秋葉原嘅玩具店係唔係全部休市呢?Thanks!

相關帖子

頭像被屏蔽
會有好抵買的福袋…
唔該晒兩位大大,咁我1月2號先去嘞,Thanks!

回復 4# tysss

雖然本人上次日本買福袋經驗同玩具無關,不過賬面數就好抵,係超抵添...
跟團最後一日離開是1月1日..在九州OUTLET,買了一袋NIKE福袋,成袋大約一萬至萬二YEN。。
當中有一個大BAG,一套運動衫,一件短袖T恤,一件鴨絨褸;類似羽絨褸..唔記得還有沒有一對襪.
在香港對對價錢..只是件褸標價已經九百幾..........:74:不過香港賣NIKE不嬲貴D...:p加加埋埋,成袋差不多是雙倍價錢,,當然這個是未折前的原價...:34:

1月1號會好多地方有福袋賣埋D舊貨又搭新貨..電視都睇過秋葉原會有...如果問到或CHECK到過去都有,可以一試,可能撞到正野...:74:
會有好抵買的福袋…
hompage 發表於 27-12-2012 05:29 PM

我勸師兄唔好對嗰啲所謂福袋有太大期望:he:每個人對嗰啲特價貨嘅接受程度都唔同,無謂貪便宜買埋啲唔等洗嘅嘢:sad:,既晒錢又唔環保:!當然我只不過喺以過來人身份俾啲意見:cool:,有無用都喺要睇個人需要:74:

回復 6# vincent110

當時唔係乜都買,要揀過咁自己先買吧...見那堆是什麼貨便知會有D乜,如果買0個類貨本是唔等使的精品,便知會沒有抵的東西..:74:

衫褲那些唔會太唔等使吧..同日買多樣唔知算唔算福袋,是G-SHOCK,兩隻一袋唔知款,不過個價香港平D...
這些買唔買自己決定吧..:58:
不過見樓主話一月一日,這日是多這類福袋堆出黎賣先講起....

可以既話師兄可以由Liberty7,8號館開始向Radio會館方向行...因為Liberty一般比MANDARAKE或Radio新館內d舖平...(我指買物次序,當然Radio新館位置較近鐵路站)
唔該晒咁多位大大,其實宜家係旭川奮戰緊 (真係奮戰,因為呢度日日都零下10度有多加大風雪),今次都係買玩具多,請問樓上位大大Liberty7係咪可以係秋葉原派嗰張地圖度搵到呢?Thanks!

Liberty(リバティー)7,8為Liberty最遠(賣玩具)果兩間,地圖如下(連結上方大圖列出所有區內分店,下面有每間分店獨立小圖)
http://www.liberty-kaitori.com/map.html
Liberty(リバティー)7,8為Liberty最遠(賣玩具)果兩間,地圖如下(連結上方大 ...
hehemimi 發表於 28-12-2012 09:41 PM

唔該晒師兄!你好強呀!
唔該晒師兄!你好強呀!
tysss 發表於 29-12-2012 07:55 PM

見笑啦..依度大把強人,輪唔到我...:(