Toysdaily 玩具日報

查看: 12382|回復: 44

[玩具攝影] [舊物新頭] "Robin" John Blake as Gotham City Police

[舊物新頭] Robin John Blake as Gotham City Police

話說看完BATMAN TDKR, 知道John Blake原來是羅賓後一直好想自組一個.

小弟手上剛好有套HOTTOYS T-1000的NYPD衣服未用. 自組GCPD剛剛好.

可惜與電影上映後, 香港細鋪自家出品的John Blake頭雕未能令小弟有入手的衝動, 簡單來說就是價貴質差, 唔值.

早前係微博見到BBICN大帥兄"拾壹80"分享自家羅賓頭雕, 都只能乾流口水而已.

直至早兩個月係鋪頭見到有新羅賓頭雕訂, 一睇好熟口面, 再睇睇微博, 才知拾壹80帥兄將興趣量產, 第一次出自家產品.

小弟第一時間訂左, 一為支持, 二為玩樂.

最近見微博又有新圖, 於是八掛問問幾時有得玩, 帥兄二話不說寄個大貨貨辦比小弟影相, 於是小弟聖誕假期有野玩了~

頭雕似不似電影角色小弟不加意見了, 要指出一點是, 頭雕塗妝已達HT水準, 如果推出時KEEP到QC的話, 簡直可算是賣大包.

因為頭雕髮型適合戴頭盔, 所以小弟會用預定個件作組兵之用.

各位帥兄, 請請~

原全認同 (香港細鋪自家出品的John Blake頭雕價貴質差, 唔值), 最近D老翻頭重有加無減 ...:53:
反而覺得似looper 個造型:78:
有局長, 加盟佢, 三人行, perfect for me:)
原全認同 (香港細鋪自家出品的John Blake頭雕價貴質差, 唔值), 最近D老翻頭重有加無減 ...
KC@toys 發表於 27-12-2012 12:58 AM

個間真係越來越多老翻頭賣, 質素仲好一般. 其實正正經經賣下散件, 賣下肥雪頭呢類本地特色野, 一樣搵到食姐, 何必呢?
反而覺得似looper 個造型
Oldcat 發表於 27-12-2012 01:01 AM

嗚呀...:no:

未有時間睇LOOPER....

唯有遲D買碟.:78:
有局長, 加盟佢, 三人行, perfect for me
evilalive 發表於 27-12-2012 08:46 AM

帥兄想玩自組便服家警察服呀?:handshake:
呢個 eleven 頭似好多 ~
正分享,支持。~~~~~`
頭像被屏蔽
雖然唔多似,不過支持自家創作!!!
頭像被屏蔽
雖然唔多似,不過支持自家創作!!!
:71::71:組得好~~~
佢隻眼好多紅根.....一定好眼訓喇:34:

nice share~~~~其實好期待HT會出...but....暫時機會唔大:42:
請問在那裏有得訂:handshake:
THX:35:
回復 1# catcat
KUmik有款blake預告 唔知點解後來唔出~拾壹應該瞭解內地D玩具廠葛生產過程 出葛產品有一定水準