Toysdaily 玩具日報

查看: 10083|回復: 46

[劇場創作] "Batmobile x Cat’s Eye” 計劃 (超多圖!!)

好耐都無時間可以好好玩Figures, 但主要都係覺得無左團。玩左十幾年Figures, D玩具做得係完美左, 但就好似feel 唔到個種熱情 (例如等大半年先有一隻嘅medicom 昭和rider,第一次買hottoys ironman 嘅震撼, 見到其他題材figures 出現嘅期待),好似為買已買。

好彩最近enterbay 挑戰 hottoys引發左好多話題, 但令我再起火嘅, 反而係oTD到認識左一D仲對玩具有火, 肯真心分享嘅大大。多謝火宅大大將我嘅concept”實體化”, MAX大、ZIN大、布大等嘅靘相及教學, 令我可以實行我嘅”Batmobile x Cat’s Eye” 計劃。雖然我set post 同影相都係好一般 (希望practice makes perfect), 但玩起上黎真係收唔到手。原本只係想同Cat’s Eye and Bat Mobile 影相….最後變左下面ostory…希望like嘅大大留言鼓勵下, like睇左得啖笑就算!

Merry Late Christmas and Happy New Year to all Bros of TD!!

Bruce: 我架車咁行,點都要搵D”車模黎襯下先似番個億萬中年?!

Cat’s Eye: 靚仔! 搵車模?

: 姊妹! 個傻佬應該俾我地電到傻晒!!做野!!!

: 呀生, 落車唔該!!!

Bruce:
我大把錢, 俾條生路行下好喎!!

: Sorry, 我約左Boy Friend, !

: 二家姊, Where is 大家姊?

: No Worry!

: 個傻仔仲有一架車!

:咁快D去走番轉先LA…..

Bruce: Dark Knight Rise!!!

Bruce: 小姐!!! Party is Over!!!

新一: 你邊度架? 攪我條女??

Bruce: Damn! Japanese!?

Bruce: 細佬, 有事?

Bruce: 大佬, 我俾o架仔Hup !!

Bruce: Yo! o架仔? Mud驚呀? 我地兄弟多!!!

新一: 兄弟? 你知唔知我地RIDER家族有幾多人呀? 我呀媽仲每年三、四個咁生, 怕你?

桃子(路人甲): Oh!! o個邊開片BOR!!

Joker(路人乙): 食花生等睇戲LA!!

Nick: Rider RIDER家族加加埋成四十幾五十人, 襯未齊人快D Call”宇宙最強!!

Superman: Are You Looking For Me?

Nick: 你可唔可以唔好係後面閃出黎咁嚇人呀?

Superman: 兄弟, 我要打十個!!!!

Joker: 你點睇?

桃子:Rider 佢地都收左個好屈機嘅新靚!好似叫MAZINGER?!

Cat’s Eye: !!靚仔呀, 無面具架!!!! (其他死開LA!!!!!!!!!!)

Captain America:
我地都無面具同好靚仔架! Hottoys 我唔要怒吼頭呀!

Hawk:/Bruce 我地唔要豆雞眼!!!

Joker2: Why So Serious? 我爛面都咁HAPPY!!!

Cat’s Eye: !!好大隻呀!! 正呀!!!好英呀!!!!

Bruce: GOD!!!!!!!!!!!!!

:77::77:師兄個故事好FUNNY!!!:66::66:
收藏都好正!!!:71::71:
老Bruce: 細佬, 有事?<------:DD:DD
funny! support! Thanks for sharing!!
頭像被屏蔽
晒馬 post 好正,謝分享。~~~~
回復 5# Strawberry

係呀!!!所以忍唔到入左1/4之路......仲有州長
雖然我正想退出唔玩,但我支持你!
WOw~樓主的收藏真係唔講得小:$
多謝分亨ㄧ個吟funny GE post !:34:
好正..........................................:71:
回復 8# RRAAYY

多謝!! 其實我都買少左好多...以前真係隻隻入...以家就麻木左,...不過最近被人導我玩tailor-made.....又入深淵
回復 3# EDMONDLUN

多謝! 呢後我自己都LIKE!!
thank you so much! this kinda of "fire" never dies! so funny!
開心劇場~~正呀~~~~~~~~~~~~~
回復 1# samurai
唔知點解, 我至 Like 第四張! 成個氣氛好夾!!