Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 獸神萊卡∼

超型, 好有霸氣, 有無師兄講解吓佢嘅身世來歷?
矢吹丈 發表於 26-12-2012 06:33 PM

轉載自:http://tw.myblog.yahoo.com/supermantoys-blog/article?mid=15187
獸神萊卡是 永井 豪的漫畫作品,該作品於1989~1990年間有推出卡通影集

故事大綱:

遠古的神話時代,地球上發生了一場慘烈壯絕的善神與邪神之大決戰,戰爭最後的結果~善神將邪神永遠封印於"鬼之岩"以後也在世上消失了..........

西元199x年,突然憑空出現了 一個叫 "龍族帝國"的軍團,牠們開始向人類居住的城市發動侵略戰爭!!~其首領-女帝 薩拉 想讓被封印的邪神復活並征服地球.........

善神 阿卡瑪的後裔,一個平凡的日本小學六年生 大牙劍的憤怒喚醒了善神遺留下來唯一可以與魔龍騎士抗衡的生化武裝-獸神萊卡!!大牙劍與萊卡融合~~用憤怒的劍對抗邪惡的龍族帝國!!!!!!

轉載自
http://zh.wikipedia.org/zh-tw/%E ... E%E8%90%8A%E5%8D%A1
按:日本摔角界,亦有一位著名選手,以「獸神雷神萊卡」扮相及名稱(獣神サンダー・ライガー)為綽號。
http://www.youtube.com/watch?v=I82z1um5CRo&feature=player_embedded

更扯的來了~千值練   限定版x2
1.宮沢模型流通限定 RIOBOT 獸神萊卡 -"咆哮"- 14,000Yen "居然換個獅頭大開口"就賣限定?不是變態可動嗎?嘴巴不能做可動?

2.千值練 獸神限定版(永井豪版) 這個改色!改頭!改武器!還說得過去,喜歡與否見人見智
border=0 />

其實呢隻係咪機械人黎
印象中佢係機戰出現過:(
呢隻確係出得型~
不過當年香港冇播影過...普遍知名度低...加上定價咁高...
返到香港縱使5算都吸引唔倒好多人出手.....
我今日居然手痕訂左....:!
我今日居然手痕訂左....
captaintam 發表於 28-12-2012 07:02 PM

師兄經日網訂?..:73:
14,700
開口版,閉口版
之後還有個黑色版
回復 18# 阿lun

巨大筋肉人,機戰NEO參戰,氣力200,4段變身
回復 21# hehemimi

係丫....訂左咆哮版....:*
回復  hehemimi

係丫....訂左咆哮版....
captaintam 發表於 28-12-2012 10:52 PM

大大可唔可以pm我係邊度訂
thx
大大可唔可以pm我係邊度訂
thx
rayliww 發表於 28-12-2012 11:06 PM

我經日網訂嫁師兄....
成萬日元,點玩
當前長度: 14 字節 系統限制
今日聽米青口口口方面人仕消息..依隻有可能會開訂...

主要日網定價.....由高至低(直至29.12.2012, 未計運費其他):樂x>blistxr>HOBBYSTxxK>AMAZxN>AMIAxx>19xx
回復 29# hehemimi

$19xx 未計運費??
唔係10xx咩:50: