Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 急救HOTTOYS 動漫BATMAN 腳踝

:77::77:師兄既教學十分有用!!!!!!!!:71:
又一高手打救大家
大舊金 發表於 23-12-2012 06:27 PM

:78: 你近來蒲返頭 wor !!! ..........
回復 9# catcat

應該點拆?係咪甩咗紅色塊鞋底, 再甩埋d布, 拆腳掌出來?:64:
[img][/img]

點解爛成咁!Batman宿命……
回復  catcat

應該點拆?係咪甩咗紅色塊鞋底, 再甩埋d布, 拆腳掌出來
nam501xx 發表於 24-12-2012 10:13 AM

先同501師兄講聲唔好意思先,回完您小弟都要改一post title,因為完整改spiderman過程並不"簡易"。:64:

事源小弟同事見我係HKFC出左個救BATMAN POST就問我是否可代救紅蛛。小弟本身有黑蛛,知道唔可以拆腳底,因為布料係下邊收口,拆左好大機會還完唔番,所以淨係應乘佢,如果拆到對BOOT出嚟就同佢搞。咁小弟負責個部分還算順利,當時同事又無多講拆法,重以為不難。

剛才幫師兄WHATSAPP求證,原來要加熱再用筆刀界開小腿肚縫口,切開粘合部分,再反開BOOT至分得開。事後要出動針線膠水。"全套"功夫一點都不"簡易".
回復 20# catcat

唔該晒~我都估應該唔簡單:70: 你朋友係係紅色boot同藍色褲交界位落刀? 我就諗係鞋底收口位拆, 跟住向上返, 拆boot呢個可唔可行...
小弟之前在Hottoys 門巿換腳,帶單去就可以了:71:,各師兄可先打去問,再帶單及腳去
小弟之前在Hottoys 門巿換腳,帶單去就可以了,各師兄可先打去問,再帶單及腳去
Andrewbacigill 發表於 10-7-2013 04:44 PM

現在都可以?係就好了
回復 23# babycar

因為比較奈,師兄打去問下先,或出開mk帶定腳及單在身,如果可以換,最好換一對,因為別一隻都有幾會爆,我係換一對的:64:
唉…我隻Batman成隻腳斷左,由小腿開始,有冇補救方法呀師兄???
唉…我隻Batman成隻腳斷左,由小腿開始,有冇補救方法呀師兄???
多謝分享教學, 支持!!
請問樓主, "手起刀落"果個STEP你用果把係咩神兵利器?
我切到滴晒汗都攪唔掂
請問樓主, "手起刀落"果個STEP你用果把係咩神兵利器?
我切到滴晒汗都攪唔掂
JohnnyM 發表於 11-7-2013 10:04 AM

模型用筆刀,一定要小心手指。
小弟之前在Hottoys 門巿換腳,帶單去就可以了,各師兄可先打去問,再帶單及腳去
Andrewbacigill 發表於 10-7-2013 04:44 PM

我隻DX02都爆左~唔知貢耐仲有無得換呢?~~{:3_145:}