Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 眉創手術 - 己加Baby Doll 完成圖

very nice :71:

您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 14 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
evilalive 大
真人樣加睫毛,效果真的非常好呢~
用上了不少心機哦~支持
火宅之人 發表於 23-12-2012 11:43 AM

有火宅之人女偶大師的支持:$, 小弟會再努力啊!
勁!
大大分享下製作心得啦
GTO 發表於 23-12-2012 12:10 PM

多謝GTO大讚賞, 其實小弟都係trail and error, 試作幾次失敗後再研究....如物料及方法, 最後在
用這些經驗完成作品...
最愛baby doll:61::61:
師兄真係好手工 , 咁細既工作區域 , 可以做到咁已經好厲害呢 :handshake: 成個人偶當堂真實好多 !!
very nice

您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 14 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
davehammer 發表於 23-12-2012 12:52 PM

Cheers for the comment:64:
回復 34# kk6309

HT女偶產品中, Babydoll算是前3甲了.
師兄真係好手工 , 咁細既工作區域 , 可以做到咁已經好厲害呢  成個人偶當堂真實好多 !!
dvddvdhk 發表於 23-12-2012 02:37 PM

好多謝dvddvdhk兄讚賞, 其實大家只要多作常識便可, 小弟都是參考其他G.kit 人偶才慢慢自己試作
回復 1# evilalive

Ricky 兄,下次食飯記得分享下心得!
回復 27# evilalive
I mean nail scissors.  Or the special small scissors for decal.
回復 39# apollovin

Sure la, 一定跟Vincent兄係分享經驗:)
回復  evilalive
I mean nail scissors.  Or the special small scissors for decal.
mgbb 發表於 23-12-2012 05:45 PM

Oh, I get what you mean now master Ray...and that's the kinda scissors I use for trimming.
wow that is beyond impressive! nice work dude! :43:
請問是否用bjd娃娃的專用捷毛? 多謝樓主分享,效果好得!
回復 43# Assassin

Cheers for the kind compliment.:64: