Toysdaily 玩具日報

查看: 14711|回復: 9

[LBX] [紙箱戰機W] 劍王 • 阿基里斯D9

[紙箱戰機W]的新角機 阿基里斯D9
幾乎一整年都沒買過LBX,因為設計愈來愈嘔血:70:
實在難以入手,直到出了D9,先再有返衝動:43:

作為阿基里斯系列,當然少不了那令人著迷的衝擊性頭角,
而且也很有初代的影子

背部裝置噴射器,能作高空飛行

配有黃金大劍,給敵人施以重擊

亦能換成刺刀作快速特襲

而這部D9更可爆光之翼(開始像gundam了:58:)

從背面能看出光之翼是由光刃組成的

配合著光之翼爆速,能使出強大的二刀流

而且光刃可獨立從光之翼拆下,
這設計太有誠意了:71:

最後來招 [十刃必殺],型死人了!!!
但點解咁似Age-FX?!:47:

而今天也剛好入手OREGION,下次完成後再會:66:

My Blog歡迎參觀
http://blog.yahoo.com/howard8013/articles/page/1
GOOD WORK!!
多謝大大作品分享, 期待下隻作品
隻オーレギオン素組真係想一野掟佢落地下...補色補到想死...
正~~!  心機之作:71:
color of blue cum white can't show off this is "王"
我都有買~~~
但只係素組~~~~我都想上色........:56:
其實咁多隻 LBX...始終都係阿基里斯的風格同埋外型最吸引
呢隻劍王....MUST BUY ITEM
:36:
隻オーレギオン素組真係想一野掟佢落地下...補色補到想死...
麻友 發表於 21-12-2012 10:37 PM

其實買得LBX都預左要大量補色:52:
其實買得LBX都預左要大量補色
howard8013 發表於 25-12-2012 09:38 PM

又唔係喎, 有d款真係唔駛點上色都好得, 例如呢隻D9, 又或者劉備
又唔係喎, 有d款真係唔駛點上色都好得, 例如呢隻D9, 又或者劉備
kyostanley 發表於 26-12-2012 01:00 AM

感覺上機設愈多花樣,便要補更多 色   :53: