Toysdaily 玩具日報

查看: 7026|回復: 15

[玩具攝影] 末日高貴之白!!!!ROBOT魂 SP WING ZERO 玩具攝影及短評

http://blog.yahoo.com/_PEAE5C7I2T4VVJ4LH35KWQQZEI/articles/956646/index
出個時我心諗,r魂唔係諗住換個隻色就當新野出下話?於是,我堅拒入貨。直至前排日本魂展到貨,見到d師兄既post,嘩,好靚﹗之後,心頭馬上有兩個念頭:1. 要買,2. 點解魂shop官圖影唔到d重點,咁樣搞到人地走寶架﹗於是,香港魂shop開訂,當然係即時入貨啦。

一開盒,見到真樣,嘩﹗無哂野好講,正﹗﹗﹗﹗﹗

靚既,先係隻色,無得彈啊﹗d毛毛重要係漸變透明,我用紫底,就泛左紫色,真係無得輸﹗
不過玩呢隻野,最麻煩都係d毛毛﹗

把劍略為細把左少少

玩下槍先,其實隻野同以前既差唔多,呢次主要都係擺pose

整體而言,真係好正﹗
全身一個水口都找唔到,其實bandai要做,還是做得到的﹗
另外,上過色之後,呢隻野係另一隻野,比起換色,佢完全係另一種境界,感覺上係令隻野高貴左好多好多,完全係兩回事。
建議買左同無買普通版的人,呢隻都係好值得一入的,絕對可以做鎮屋之寶之一﹗

足本玩具報告:http://blog.yahoo.com/_PEAE5C7I2 ... ticles/956646/index
其他近百個之R魂報告:http://blog.yahoo.com/_PEAE5C7I2T4VVJ4LH35KWQQZEI/articles/page/1:64:

I packed it again when seeing the mouth of it................ :56: Bad...................
回復 2# Douglas.M.Saint

我見過有師兄之前講過呢個問題,我個隻無事...><~~~~
support!!:71:

I packed it again when seeing the mouth of it................  Bad...................
Douglas.M.Saint 發表於 21-12-2012 09:19 PM

我個隻都唔好你好多
面珠個2個排氣口既黑色走晒位:56:
之前買左日版,聖誕禮物收多隻港版,面相大致正常:)
隻珍珠色好正...好閃...
呢隻真係正物, 有買貴冇買錯呀.......小弟都有入呢~十卜!!:)
nice photos of a nice toy.  support.
借問一下幾錢架?:71:
開頭訂左甘貴有D後悔,但開箱後就打消這感覺:DD
限定我覺得W出黎最好:36:

支持,入得好, 因&#20026;系本命gundam所以我都入左&#20004;只:34: 加埋之前一般版&#21464;左X3
E只真系唔玩R魂都&#20250;想入
好可惜比例細左........同而家出既WING系列完全唔夾...............唔好話我知出OVA系列果陣整個2.0.........
One of my best buy in 2012:$
我&#22000;