Toysdaily 玩具日報

查看: 14543|回復: 17

[鐵道] 求其影之......................少少火車收穫

上星期五收到日本寄來的包裹, 入面有火車及其他玩具, 因昨天只有時間影左其中三架火車, 其餘要今個星期六先有時間影相及玩, 所以出住開左黎玩的三架火車先 :shy:

1)Bandai 出的Q 版火車系列 - 京阪電車 600形 "K-ON" 痛車
這系列只要配返Bandai 出的動力底及accessories 便可以放在n-scale 的路軌上行走, 但係hk 好似唔見有這系列的動力底及 accessories 賣, 咁o岩上星期又係一個日本網上商店見在有得賣而且仲做緊特價連EMS 運費都係36XXyen 拆回都唔洗HKD350 所以便忍唔住手買左 :67:

2) Tomytec 鐵道collection - 銚子電氣鐵道 "桃太郎電鐵"
這系列都係要配回 Tomytec 另外出的動力底才可以放上 n-scale 的路軌上行走, 早前係 yahoo japan 見在呢架連動力底及金屬集電弓唔太貴, 最後完bid 連運費都係HKD350 左右真係好底, 因係香港淨係買個動力底都要接近3舊水 :67:

3) MODEMO 出的桃太郎電鐵 7
呢架車真係好少見, 而且行走那一條線我都唔知道只係見唔太貴便入埋, 最後埋單運貨hkd500 有找 :handshake:

多謝收看 :64:
:71::71::71::71::71:
富二好波!支持火L!:71:
日本d火車真係好正, 可惜小弟無地方無財力玩:$
另外阿虎放天元個位仁兄係咪師兄你:@
bbf 兄仲有無其他 :handshake:
Karen EE 仲想睇乜 ar :65:
樓主大人.雖然我冇玩開火L,一D都5識:(但睇咗咁耐,樓主D卡通車真係好誘人...:D
樓主大人.雖然我冇玩開火L,一D都5識但睇咗咁耐,樓主D卡通車真係好誘人...
ekim11 發表於 17-12-2012 05:14 PM

樓主..重有好多H 漫..未出場 :he::he:
樓主大人.雖然我冇玩開火L,一D都5識但睇左咁耐,樓主D卡通車真係好誘人...
ekim11 發表於 17-12-2012 17:14

多謝呢住 ching 欣賞 :64:

咁你幾時去買火L ar :58:
樓主..重有好多H 漫..未出場
滴滴仔 發表於 17-12-2012 17:24

我冇H 漫架只係得麻美咋 :67:
我冇H 漫架只係得麻美咋
bbf1125 發表於 17-12-2012 05:48 PM

:64:  Please PM me where can buy 麻美......
Please PM me where can buy 麻美......
Warmblood 發表於 17-12-2012 18:34

唔洗 pm la , 你直接找我地 4 仔天王 4仔滴取貨 la :64:
Please PM me where can buy 麻美......
Warmblood 發表於 17-12-2012 18:34

b 仔你 pm 果架係真係模型黎架, 又要上色又要貼水貼, 呢d 咁高難道既野我一定攪唔掂 :(
b 仔你 pm 果架係真係模型黎架, 又要上色又要貼水貼, 呢d 咁高難道既野我一定攪唔掂
bbf1125 發表於 18-12-2012 12:41 PM

:unhappy:I don't know is not the same..........sorry for my onL79:64: