Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 《革命機 VALVRAVE》第24話(終)「未来への革命」(嚴重劇透,慎入)

人妻SAKI

後背體位…

六號機果然係阿邊個開…

第一季最後一集都仍然充滿超展開,勁!{:1_223:}

又要等到10月… {:1_224:}
唔係點迫你等到十月。。。
迷團梗係多喇,臨尾先嚟出新敵人。。。

真係估中二號機係個單眼佬搶咗。。。
相反虛淵就洗底,完滿講哂故事冇黑化,雖然都有學姐鏡頭出現。
相反虛淵就洗底,完滿講哂故事冇黑化,雖然都有學姐鏡頭出現。
Panzer 發表於 1-7-2013 09:48 AM

Chamber好Man~ {:1_220:}

くたばれ、ブリキ野郎!:53:
Chamber好Man~

くたばれ、ブリキ野郎 ...
太陽之牙 發表於 1-7-2013 08:41 PM

真係好正,錢伯好野,成功洗白白!仲同小魷魚做朋友。
仲以為被腰斬添, 好彩仲有S2...
係囉, 個細路既髮色... 唔通最後又超展開唔同主角結婚?
好鬼死多謎呀老細!!! XD
岩岩睇番200年後打鬥果段,卒仔所講既"黃金7人",甘應該S2仲有2部機出,而片中既綠機都好似無咩點變,5部機會出第2代既可能好小

而單眼佬搶果部我覺得應該吾係2號機,個OS叫拒哥哥,甘應該似係零號機(原型機)多D

而套動晝多迷團,其實都算好事,等人想追落去,但問題係拒做完S1都仲未入到去主題,仲未知方向就真係好大問題...
岩岩睇番200年後打鬥果段,卒仔所講既"黃金7人",甘應該S2仲有2部機出,而片中既綠機都好似無咩點變,5部機會出 ...
tescocow 發表於 6-7-2013 10:50 PM

暫時唔好理200年後嘅戰鬥,隨時係bug嚟,到劇終都唔會講。。。嗰段只係話佢哋班友真係打足200年仗。。。

單眼佬嗰部真係二號機,佢開機畫面係有個「貳」架(雖然閃得好快)

S1咪講間學校搞獨立運動到去月球開聯席會議同埋嗰幾部VALVRAVE點選擇駕駛者囉,S2先真正講VALVRAVE係咩嚟。。。我嫌佢挖窿挖得太多,驚到時填氹填唔切咋。。。

要人追看係睇劇情,唔係係咁鋪伏線(除非佢係年番或幾年番),宜家睇偵探片咩。唔好唔記得伏線太多到ending都解唔晒嘅話,神作都變垃圾。。。

S2第一集應該接返S1 ending學校已經淪陷,之後有機會係VALVRAVE打VALVRAVE,但主角應該會輸,成間學核啲人被捉去帝國後,應該會講L-life同公主啲嘢同新組織啲嘢,ending係講「黃金7人」成立。。。
以上係個人憶測S2嘅大方向。。。
呢套野都帶出學生真的不適合選舉,選個叫佢地去玩的人後果就係比人攻打:x
爛尾企劃中。......................
爛尾企劃中。......................
Panzer 發表於 3-9-2013 10:22 AM

不能同意更多~~~~~:ice: