Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] Pacific Rim 悍戰太平洋

《悍戰太平洋》最新港版電影預告

http://www.youtube.com/watch?v=NbLB43NSdaA
咁多隻核突機械人打一隻哥C奶??? :58:
頭像被屏蔽
PACIFIC RIM - 'Robot Concepts' Featurette #3 [HD]

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QmdsVK9hVsY
香港這次戲劇是什麼???{:1_203:}
只是畀個場人炸?{:1_201:}
日本版聲優陣容:

杉田智和、林原めぐみ、玄田哲章、古谷徹
三ツ矢雄二、池田秀一、千葉繁、浪川大輔など

http://animeanime.jp/article/2013/06/19/14482.html
頭像被屏蔽
我已經買左IMAX,遲下再買埋狼人~~

雖然好遲,但總算看了。(有劇透可能)

睇完,最深印象係 : …… 葉玉卿 竟然有份主演(相信有睇既,會明的) :34:
而且,個人認為好睇過超人 (但盲探仍然係no. 1) {:1_218:}
可惜係,中國、俄國機械人只充當炮灰 …… {:1_217:}
似乎,女主角唔係好討好喎,但小弟又覺得未至於太差,反正,佢唔係重點。
最後剩返4隻機械人,但居然有俄國同中國份,好似好威咁,但原來係炮灰,而且角色設計同機設,尤以中國駕駛員同機械人最唔討好,都唔知係咪特登(俄國機好似好笨拙,但其實唔差,駕駛員造型都好型)
似乎,女主角唔係好討好喎,但小弟又覺得未至於太差,反正,佢唔係重點。
最後剩返4隻機械人,但居然有俄國 ...
coldstone 發表於 7-8-2013 02:07 PM

Russia 係MK-1, 即第一代, 笨拙d係正常的. 不過新型又唔太關事, 因為主角機都係MK-3~
其實之前講2部機都好打得嫁, 不過今次比2隻kaiju圍剿所以無計啦~ XD

ps: 其實我最喜歡russia果部因為好"大舊衰"feel哈哈~
Russia 係MK-1, 即第一代, 笨拙d係正常的. 不過新型又唔太關事, 因為主角機都係MK-3~
其實之前講2部機 ...
jeffloh 發表於 7-8-2013 04:53 PM

俄國果部好有big o feel,我覺得有台型過主角機 …… 可惜還是充炮灰
同意,俄國機其實幾有實戰感,同中國機一樣,一啲都唔廢,係敵人玩偷襲啫,非戰之罪,不過單睇外型,中國機真係唔靚同古怪,好似為咗配合鬼佬對中國人嘅印象而設計。
回復 45# coldstone

印象中:中、俄2機都無 / (無機會出)必殺技,所以很快便炮灰了 :49: