Toysdaily 玩具日報

[SD系] [2012][年結]漣飛威

和璽惡一齊整,當然也犯相同的錯誤...:38:
照樣唔補,唔磨,只成少少改動

呢個又一個故事,點解CLEANER洗唔甩晒鍍金,變左鍍銀....:30:

以前明明一就甩晒,金銀齊齊甩,一次過搞惦..:73:

支開油水又唔見左,最後隻角,唔想落街買,就咁用厚油.....:42:

話說今次,用左SHINE SILVER不過唔知點解唔上色....:63:

難道洗完筆未繢.....:31:

肩背後兩舊剪左,再補

兄弟合照,聖誕新年,工作又忙碌,唔知幾時先可以令闇軍團復活

[年結][2012]璽惡

好耐無砌模型
回歸風林火山篇
璽惡
好懶,無做補,只作少少改動,放棄闇之碎片,唔做四天王,做卒仔

用返自己喜歡綠色,和金屬色,油一半先發現忘記落啞油....:53:

咁唯有繼續錯落去,唔想成隻洗左再油過

過程入面不繼發現,忘記上色,上錯色,補完又補,一層又一層

條線都算突出,唔畫線LU...

個後庭,剪左,再補,原來忘記刻返線....:56:
好耐無砌模型
回歸風林火山篇
璽惡
好懶,無做補,只作少少改動,放棄闇之碎片,唔做四天王,做卒仔

...
804zaku 發表於 9-12-2012 02:34 PM

效果不錯呢~

這讓我想起家中的亂葬崗:56:
good work, they are classic~~~
old stuff, new paint :58:
逢係洗有顏色電渡 ( 銀色除外 ) 都必須先用開油水先洗表面

果層顏色透明油至變番銀色電渡面先用漂白水洗電渡
效果不錯呢~

這讓我想起家中的亂葬崗
AIRU 發表於 2012-12-9 18:00

多謝

個亂葬崗唔想郁,這個是重新再買...
逢係洗有顏色電渡 ( 銀色除外 ) 都必須先用開油水先洗表面

果層顏色透明油至變番銀色電渡面先用漂白水洗 ...
riko 發表於 2012-12-10 22:45

好耐無砌武者,有啲野真是忘記了:66:

anyway thank
回復 1# 804zaku

以銀綠為主調的塗裝
個人風格強烈的作品
期待大大2013年的活躍
多謝分享

BY 白狼