Toysdaily 玩具日報

樓主: malaubanana

[分享討論] 大家覺得Hottoys暫時黎講最完美既12"係?

哩類post好似曾經出現過.

同大多數師兄諗法一樣, 我都投俾DX06.:65:
:35: DX06 :71: :71:
Dx06...:$第一隻ht都係佢。
dx06根本公認最強,完全掃場啦~
其實我覺得好多隻某方面某程度正過DX06,但係綜合評分嚟講,06係無死角
由頭雕,上色,可動,配件,份量,衣裝,QC都係無咩可以挑

唯一可比係DX08,尤其06其實都由開口笑變微笑,
但08係官圖咩料實物咩料.但08係可動方面輸九條街,份量同性價比都輸咗.

DX12係衣裝技術上其實真係革命性.
無人想像過1/6可以混合不同物料,還原到咁複雜嘅設計.
可惜可動差之餘,頭雕唔得.人頭其實雕功無問題,衰上色.
反而面罩比例錯之餘完全無神緒,如果畀得返動漫版嗰個[戴住面具都認得出邊個扮]嘅質素出嚟就真係有資格扭轉賽果
i ll choose spiderman3, 暗花做得好.
如果tony頭細番少少, im4/6都不錯.
tdkr件黑底用暗花會似多d原料.
1 戰狼300
2 baby doll
3 狼人
4 超人
5 船長dx
6 黑蜘蛛
7 predator 竹谷版
8 gantry suit up with mk 4
91989小丑dx
10 小丑dx01
11 鐵甲威龍飛行器版
以上我都好滿意,接近完美,本來想加埋幽靈騎士,係架車比例爭D。
DX06 不過我自己就放左啦~
MK 1 2.0
Dx06
Dx07
Dx08
Dx09
Dx12
我覺得係IRONMAN MARK 4...
沒有完美,只有最愛
mms t800、DX01和DX12
dx06根本公認最強,完全掃場啦~
其實我覺得好多隻某方面某程度正過DX06,但係綜合評分嚟講,06係無死角 ...
不肖生 發表於 9-12-2012 04:56 AM

完全同意你所講,而且hottoys為了打敗enterbay,真係出盡全力無保留,連我最討厭hottoys造的呆膠膠鞋都無出現(見到復仇者膠鞋就無晒癮了)。
沒有角色偏愛,不計價錢高低,從客觀去看,DX06絕對最強!
但我希望來緊的joker能成為最強!
DX06, DX12同竹谷predator
論震撼度,我覺得係當年enterbay兩款龍掙虎鬥版李小龍!當時感覺基本同真人無異!當然唔可以同依家d頭雕技術相比,但只有呢隻小龍(由其o嘴款)先真係比到我果種完美感覺!記得重試過抄到天價!
回復 1# malaubanana

DX06係靚,但頭做細了:80:不能講係最完美
頭像被屏蔽