Toysdaily 玩具日報

查看: 15246|回復: 24

[玩具攝影] 骨子裏的Ironman和皮肉外的IronmanSSSSS

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.448522185203891.101438.100001383413606&type=3
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.449897775066332.101718.100001383413606&type=3
(以防PICASA看不到)
又高追了,炒家真要多謝我。 :oh: 不過真正的IRONMAN可能是Colossus呢,我都係睇X-MEN對他認識加深,在善惡掙扎的英雄~ :$

工字鐵通EASY JOB~ :*

TAIKEN 鐵奉無敵CO LO SSUS! :$

大件美胸

厚厚背肌

上色不錯~

我愛可動手指~

其實骨子裏骨子外的IRONMAN我都鐘意,因為有12"儲開,唔想重複買縮細版的山口式(加上細了一個碼又唔襯TOYBIZ 6"),千揀萬揀買唔落手。 舊的TOYBIZ IRONMAN真的跟足漫畫,可動一流,但外觀上色(對比電影的設定)就很九流。 (可能玩開12"IRONMAN),如果揀HASBRO MARVELLEGENDS 跟最新漫畫設定,其實口味啱我,但孩記整得太瘦下我都放棄入6" IRONMAN,直到有一日暗裏尋他千百度,默然回首看見了 HOUSE OF M.  WTF,呢個美漫設計未見過,即敗地入了一SET回家... :oh:

今次就主力介紹 "鐵包皮" 之鐵男。 :p

一流的設定~~~ :handshake: 如果當時上色更金屬感就好了!!!! :$

MY FAVOURITE MOVABLE FINGERS~

細節交足貨,點解我咁遅先愛上TOYBIZ呢??? :no:

很有重金屬感的腳甲~

用來加裝 "GP03" 式輔助/補品飛行裝置~~~ :78:

男人最緊要 "粗、大、獷",這IRONMAN全滿足這要求。 如果出12"真係超大,加了燈更是神物呢~ :no:

"飛吧~ 我的 "鐵甲萬能俠~" :sad:

真係有D似高達GP03呢~

既然有IRONMAN,我又好HULK,來個CROSSOVER HULKBUSTER啦~ (不過真係打上梨TONY 應該同車禍中的廢鐵一樣: 鐵同肉真正混為一體 :Q)
不過我都好鐘意呢個設計,又係敗家一入,重要個面有漬... 妖~ :(

這不是中指,因HULKBUSTER 只有4隻手指!!! :34:

面相上色不錯~

內籠(以當時技術)也製作認真、性價比一流,12"MONGER係唔係要學野呢? :34:

OH FINGERS FINGERS~

HAPPY TOGETHER :43:

你的留言支持,是我繼續敗家和分享的動力~ :35:
小弟覺得house of m隻human torch都係好物!
可惜玩耐左對翼入面個齒輪關節就會「滑啞」...(E個問題唔知係咪小弟先有...)
回復 2# 凱獸王
對翼太重
我個隻都鬆左
回復 2# 凱獸王

我玩一陣就有小小不舉現象, 不過未算嚴重. 而影完相入箱了, 無咁多位DISPLAY呢. 遲D出POST先。 多謝師兄們提醒~ :35:
一直也想入HOUSE OF M的Hulk回家
可惜一直找不到

回復 5# 玩具Kenny

上週四現時點二樓近lift格仔店,兩魚內,買島記得多謝我
回復 5# 玩具Kenny

上次見到現時2/f有一隻~
二手,唔知宜家仲有無

回樓主,
樓主真係捨得:71:
house of m iron man的確幾型~ 成部高達咁:71:
回復 6# darknight

thx 先
下week去看看
但近兩魚的話未必買
貴了點
可恨當年未冇愛見到都冇入只入了HT
回復 7# charice1219

thx~
我會去看看~
:77:

我之前都買左隻HULKBUSTER番尼改:34:順便抽水
po一下HULK VS HULKBUSTER
HULK VS HULKBUSTER

HULKBUSTER 都好正!!!
回復 10# damperfox

嘩, 巴打你油唔噴都咁靚, 我比個LIKE你~ 事隔一年, 幫我油/噴丫~~~~~~~~~~~~~ :love:

Colossus is a very cool character.. :71:   
Colossus 唔洗高進ma????
In's前兩個月先出過一批 120左右,我都入咗隻。
回復 14# avengers2012

我味係ins point買二魚6草,轉㠪頭雅苦百零蚊,妖。:no: