Toysdaily 玩具日報

查看: 19749|回復: 14

[玩具報告] 最後勝利!?幪面超人Knight Survive (SHF)

SHF MASKED RIDER

生存形態疾風夜騎

KNIGHT SURVIVE

先看看變身
使用咭片 SURVIVE 變身

生存夜騎

shf上色可以,但選購時要留意面罩上色出界問題,我選了4

個頭我就拆走面罩,眼部油銀色,面罩裏面油透明藍,但完成後效果麻麻

可動度,關節強度幾好,整體上色都ok,係把劍背面有些脫色

身型比例就麻麻,肩甲怪怪的,好似闊左d

最唔靚係背脊孖巾,太大太長,可動麻麻,只得某一兩種擺法好看(但用料夠輕,是唯一可取)

配件量ok,只是左手的手首唔夠,現只有兩款渣住個咭機柄渣住個柄一款都夠啦,連打開手掌的冇
真激氣
咭片圖案幾唔清晰
定價貴左d…

擺擺動作還是好好看的,整體是幾帥

入正題  看看悶圖吧

Sword Vent

維基話
召喚武器闇黑劍(在劇中並無使用此卡)

我就唔記得,但如果抽把劍出來都要插咭就真係煩得很

Trick Vent

分身!  (唔使影)

Shoot Vent

召喚機的劍柄位射出光箭攻擊

Advent

Call契約獸幫手

Blust Vent

契約獸Dark Raider雙翼噴出強力龍捲風 (下圖個渦輪轉緊,勁唔勁^^)

Final Vent

最終降臨必殺技(Blast fracture

發動後,Knight Survive跳上Dark Raider,跟住Dark Raider變成電單車,然後射d野出來封鎖敵人行動,之後Knight Survive條巾包裹整部電單車,化成一個錐狀物,衝過去隊爆敵人

變成錐狀物又係唔使影,直接看看他帥氣停車 ^^

下一款生存龍騎
相信都會係麻麻地

END
因為佢係秋山蓮,單呢一點就足夠了!
喂張卡咁細唔清晰好正常 JE :66:
喂張卡咁細唔清晰好正常 JE
玩具 發表於 29-11-2012 12:07

之前幾隻係好d ge
不過其實這方面我不介意的
電單車最正~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
架車好match,但怕買咗,又出SHF版~~~~~:cool:
期待架車出SHF版:73:
車車我有,正在考慮買唔買Knight Survive...
最記得係真司變Knight Survive那幕,充滿基情同熱血
龍騎系列我總覺得夜騎先係主角

AJ 兄! 張白虎王蛇挑機個張好正
龍騎系列我總覺得夜騎先係主角

AJ 兄! 張白虎王蛇挑機個張好正
頭像被屏蔽
龍騎呢套戲裡鍾意既騎士角色死了都唔使難過
好似神崎士郎早就死了還不是像活著一樣
自行腦內補完--
騎士角色死亡後跟神崎士郎一樣從鏡中出現
永無止境對抗鏡中怪獸
[quote]龍騎系列我總覺得夜騎先係主角

超認同!:71: