Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: cliffordchan107

[玩具攝影] 討論區只貼玩具盒面圖, 如何不被視為晒命/炒家/儲盒狂?

盒…靚既都會留既。或者用黎裝其他野…
但鐵線…真係嬲到買把剪返黎。cut!cut!cut!
係唔環保…不過痛 ...
原罪 發表於 23-11-2012 08:28 PM

最近做<大太監>, 原來原罪兄幫玩具'淨身', HEHE~~
回復 13# cliffordchan107

我都有留番sic d 鐵線,&#25886;&#15645;札下電線、、、、
做咩咁心急,買左要響街即拆&#8943;
返屋企慢慢玩好D
祝大大早日識到女友
女友就唔好咁心急玩:34:
唔係呀,拆鐵線都唔係好煩&#21867;,而且真係唔好浪費,我尋日先&#25886;&#22175;綁電線。
第一次聽到這種理論ㄝ
不開封的分享竟然會被認為是炒家
買左返黎真係唔捨得拆盒.... 不過樓主呢個意見好好 好有心思 多謝分享:71:
回復  cliffordchan107

我都有留番sic d 鐵線,&#25886;&#15645;札下電線、、、、
roystoy 發表於 23-11-2012 09:54 PM

鐵&#32171;幾有用的, 不過通常要幾條就夠,
反而透明橡筋在固定玩具上更有用,
可是不夠用~~
做咩咁心急,買左要響街即拆&#8943;
返屋企慢慢玩好D
祝大大早日識到女友
女友就唔好咁心急玩
聖鬥士JACK 發表於 23-11-2012 11:44 PM

因為怕俾海關發現, 所以拆盒後將玩具放落袋走私~~
第一次聽到這種理論ㄝ
不開封的分享竟然會被認為是炒家
tamiomonkey 發表於 24-11-2012 12:11 PM

當然我是不認同這種理論的,
不過事實上, 在TD都見唔少POST盒的人都咁樣俾人話過,
尤其是買幾盒同款的
買左返黎真係唔捨得拆盒.... 不過樓主呢個意見好好 好有心思 多謝分享
fatal 發表於 24-11-2012 12:46 PM

通常唔開盒最多的時模型, 一拆&#21655;就要砌晒佢,
砌到一半無心機就晒了.
唔係呀,拆鐵線都唔係好煩&#21867;,而且真係唔好浪費,我尋日先&#25886;&#22175;綁電線。
coldstone 發表於 24-11-2012 07:16 AM

不過鐵&#32171;長一些更好, 因為好多電&#32171;都好粗~~