Toysdaily 玩具日報

查看: 11825|回復: 14

[玩具攝影] <Asia Premium Series APS-01>Striker Optimus Prime(by: sumsum)

<Asia Premium Series APS-01>Striker Optimus Prime(by: sumsum)

官方冠以亞洲限量(Asia Exclusive)之名,第N個版本的 L class Optimus Prime!標榜以metallic paint效果及追加一雙bonus weapon(能量刀刃)。HKD$1180,貴嗎?貴,但慘在小弟真的太喜歡Transformers電影的機械設定,尤其是Autobots leader- Optimus Prime。
QC控制方面對於我來說很參差,取貨當日小弟選了約十盒以外,(沒錯!是十盒以外!破了我史無前例的紀錄!)才有一盒是較滿意...但...拿回家拆開後發覺上色方面存在些缺點,興幸自己不時有為玩具repaint上色的習慣!某些上色上的缺失也可以自行修補,而且亦有在某些小位置加上點顏色及少少滲缐。
始終這一款是打算用來閒時變形把玩所以不會作出什麼大工程repaint,加上成品的上色已經是不俗了(扣除QC上的缺失的話)。
Hasbro(Takara Tomy)已經利用了這模件推出了N個不同配色、不同武器配搭、不同模件上的小修改的無限版本...希望這將會是最終極的版本吧...如果不計算已放賣掉的版本小弟已擁有五隻了...

More pictures at my blog~
http://blog.yahoo.com/_B6O7XPSPR ... ticles/918138/index
噢噢~ 各種第三廠補品也出動了呢:shy:

總覺得這次跟噴射飛翼版一樣, 太貴了:44:
回頭看看家裡那兩尊, 更加提不起勁了...
sumsum 兄D圖,真係靚到啪啪聲,支持:71:
sumsum 兄D圖,真係靚到啪啪聲,支持
@rtoo 發表於 23-11-2012 09:09 AM

你係”Artoo”?
多謝讚賞!:65:

回復 4# sumsum.com

yes. just say hi. :43:
sumsum 兄 sorry 要搬過市場區, 太多 第3廠 保品 la ... :64:
支持SUMSUM兄~:71:

原來係補品....正奇怪點解係HB 見個盒, 明明無咁多配件.
sumsum 兄 sorry 要搬過市場區, 太多 第3廠 保品 la ...
Vince 發表於 23-11-2012 10:57 AM

Ok~明白嘅~:65:
支持SUMSUM兄~

原來係補品....正奇怪點解係HB 見個盒, 明明無咁多配件.
catcat 發表於 23-11-2012 02:58 PM

我不時上HB㗎!:65:
基本上第三廠d武器已入整。

好耐無見啦:DD
想問變形後挖花嚴重嗎?個個friend都買哂,淨係自己無買:DD
好耐無見啦
想問變形後挖花嚴重嗎?個個friend都買哂,淨係自己無買
Hiroakiming 發表於 23-11-2012 04:09 PM

心口對下四盞銀色燈會有機會刮甩色...
但小意思,因為可以自己補色!
對拳頭好靚!請問係咪模型嗰對?:handshake:
對拳頭好靚!請問係咪模型嗰對?
ba2784 發表於 25-11-2012 11:13 AM

No...係yahoo網上bid,係第三方廠出品,專for L class Optimus Prime~:65:

謝謝!!我睇下仲有冇先:$
明明"日元對港元"跌左好多,
點解香港個價依然咁貴?!
:53::54::blame: