Toysdaily 玩具日報

查看: 16758|回復: 32

[吹水專區] 今日旺角港鐵站開始唔畀人交收.......

有好多職員企係圍欄則, 係針對一閘外一閘內個尐交收, 大家同時在閘外或內個尐應該未管到, 有個女人唔理佢地, 攪到pc都嚟埋, 以後mk交收會麻煩尐了.........:38:
:50::50::50::50:
其實捉得幾多,我諗個問題係DHL太多人
有時我都未必約係果邊交收
而且我一直覺得DHL同對面D舖頭擺位有問題
本身條路已經窄,重要擺多幾間舖係度
咁有 d 真係幾過份的,大包大袋的,拎正牌咁錢銀交易,同做小販無咩分別。
不過無可否認在dhl交收真係好方便
唔知會唔會有膠人出來開post話雞旺或煙士d黑店出手阻止人在地鐵站交收呢
去鴻福堂果邊囉........................:35:
去鴻福堂果邊囉........................
老文 發表於 20-11-2012 11:57 AM

沒用的,連 E 出口的恒生提款機那個位都被職員趕的了。
沒用的,連 E 出口的恒生提款機那個位都被職員趕的了。
hk小文 發表於 20-11-2012 12:07 PM

我都有交收,但真係有D人係唔抵幫
有一袋二袋,有D根本一個人交收,但係佢班朋友三五成群圍埋一齊阻街
係度吹水阻住

我通常交收,唔係合魂、FIGURE果類,半分鐘內一定搞掂
無謂阻住條路
我頂多都只係check完就 散~
吾會留禁耐..我都只阻住人:38:
旦係佢禁交收ge話...禁就大件事lu
改去油麻地.....:35:
咁有 d 真係幾過份的,大包大袋的,拎正牌咁錢銀交易,同做小販無咩分別。
hk小文 發表於 20-11-2012 09:55 AM

唔止一包包架啦,發展到有手推車同紙箱,仲有d網民自組團購o係度拆箱,
有次見個賣家係賣大陸變型金剛,有4,5箱o係度畀客揀,唔岩揀到岩.
如果香港人要港鐵拉水貨客話佢地阻路,咁呢d香港賣家一樣要一視見仁,照趕.
旺角站又係方便既,試過幾次交收,都好快攪掂,
唯有暫時夾下閘內定閘外交收啦~
琴日交收都有人趕
其實唔係大大袋又坦克車咁...
應該無乜人趕既~?