Toysdaily 玩具日報

[非官方產品] ex一輝已出

真係得意,自己出黎做野咁耐,日日都對住D客,堅係從來未聽過一個客對我講
"係啦,你地加價都應該啦,租貴,來貸貴人工又貴,你唔加價我都唔好意思黎幫襯啦!"
呢到真係多聖人呀,如果我公司D客都學習下你地呢D聖人大大咁就好喇,我份糧重唔肥到爆,哈哈
係呢到我真係見識到咩叫"正義(輪)係永遠長存架!!"
回復  超級玩具迷

咁你咪剩係做大6厘客lor, 冇問題呀
大陸又好邊度都好, 你搵到人水魚買咪你叻lor, 你 ...
denlo 發表於 16-11-2012 12:51 PM

你講既野係冇咩問題,不過真係有D咁既玩家連1蚊都唔想俾你賺,
久唔久就有D人上TD或其他論壇問,代理批價幾多,可否直接從代理訂貨等,
雖然基本批價好多人都知,不過仍然有好多人唔想俾舖賺;
但你唔能夠否認,等一輝插水價買既比上面講如處女合理價都照會入既人多,
我相信就算處女冇炒起,一輝依然會有一堆人等插水價先買,
呢個=你講"但買家, 為自己利益, 亦係越平越好, 玩具黎講因為唔係必需品"
作為買家,跟本冇所謂合理價,最平既就係合理價,呢分鐘你間舖賣400,下一分鐘隔離舖賣390,平你10蚊,佢好快會變成你合理價,你就會話賣400間舖貴,
個價一日未穩定,一日都未係玩家合理價,所以事實輸打嬴要既玩家係好多,但我冇話佢地完全唔岩

我點解會講大陸,就平日假期行玩具舖所見,真係好多大陸人黎買玩具,
仲有,呢度好多玩家話,點解D黑店做極都唔摺埋,因為佢地D價大陸或外地人接受,
佢地果邊D價仲勁,大陸人落黎買野8折喎,梗係掃你啦,
所以本地人就算唔點買野都對佢地影響唔算大,而且開得舖多數做埋網,
咁淘寶,e-bay,先會有咁多港人開網店,齋做舖,我諗3個月都捱唔住,
係熟舖老闆同我講,大陸真係好多水魚,佢地捨得洗錢,所以D黑店賣到咁貴都有人接貨,
就算唔計大陸,東南亞或歐洲等地都有人玩呢D,因為佢地果邊賣呢D野既店,分分鐘比香港既黑店仲要貴幾倍,
因為貨源問題,所以e-bay先會咁多港人做,e-bay d charge收得咁勁都咁多人做,證明果邊需求大啦,貴D都有人要,
如果扣返ebay收果D charge,你睇下一盒賺幾多
你講既野係冇咩問題,不過真係有D咁既玩家連1蚊都唔想俾你賺,
久唔久就有D人上TD或其他論壇問,代理批價 ...
超級玩具迷 發表於 16-11-2012 01:30 PM

只係香港人太過精明
正所謂 痾尿都要隔渣 :66:

但係好奇怪, 買野送俾條女, 貴貴都肯 , 送扎花拿埋都成千蚊 ,其實真係要自己種, 只係種子幾蚊雞
真係得意,自己出黎做野咁耐,日日都對住D客,堅係從來未聽過一個客對我講
"係啦,你地加價都應該啦,租貴,來貸 ...
將星 發表於 16-11-2012 01:16 PM

:66::71:~~~~~~~~~~~
福姑日版38X, 相信港版又平左, 唔知會否跟人平過3魚?
福姑日版38X, 相信港版又平左, 唔知會否跟人平過3魚?
redfish 發表於 16-11-2012 03:52 PM

另一個post有人好似有店做299同30X,死梗,跌幅可能勁過星矢,傳聞唔駛1個月199,你駁唔駁?

要睇外地包恬大陸,東南亞歐洲等地,要貨程度,而且仲有亞版等等,
貨過多去唔哂只有變成死貨
仲等緊個價落到3魚半:73:
邊到有做2魚狗狗?
2魚狗狗邊度先?????
邊到有做2魚狗狗? 我都想知呀.........
肥趣日ver都平過姑仔行ver呀個價..頂...
頭像被屏蔽
姑仔會唔會減返個價?
assqwe001 發表於 17-11-2012 12:26 PM

暫時我覺得唔會...不過我都拎左喇......算啦...早拎早享受......哈...
頭像被屏蔽
點解姑仔會貴過出面咁多?
assqwe001 發表於 17-11-2012 12:36 PM

根據皇級海皇經驗, 姑仔門市價有機會跟其他鋪減, 遲拎會跟門市價, 即有得減價, 所以都係等多一兩星期先決定拎唔拎, 橫掂呢隻一輝低處未算低
頭像被屏蔽