Toysdaily 玩具日報

查看: 8921|回復: 22

[其他] 見人貼~我又貼METAL GEAR SOLID ~ SNAKE EATER - NAKED SNAKE

METAL GEAR SOLID ~ SNAKE EATER - NAKED SNAKE  Ver.Peace Walker

hehe.......見人貼~我又貼~!!!

和平行者~~~故事
故事设定在西元1974年,食蛇者作战的十年后。
正当冷战接近尾声,美苏两强签订战略武器限制谈判(Strategic Arms Limitation Talks, SALT)的时机点,
位于被称为“美国后院”的中美洲国家哥斯达黎加遭到不明外来军队入侵。但哥斯达黎加在和平宪法的制约下无法拥有自己的军队,
由于外来军队入侵的目的不明,哥斯达黎加和平大学的女学生帕姿和教授盖尔维玆委托无国境军队的总指挥官蛇调查外来军队入侵的真相。
而在委托过程中,蛇从盖尔维玆提供的录音带里得知恩师头目可能还存活在世界的某个地方感到意外,因而接受了委托。
然而在调查的过程中,蛇不但步步将自己和无国境军队推入险境,同时,也将揭开头目不为人知的过去……

蛇(Naked Snake)(配音演员:大冢明夫 / David Hayter)
原名 John Doe 。本CIA所属特殊部队FOX队员,是将世界从濒临全面核子战争的边缘中拯救出来的男人,
堪称"最完美的士兵(THE PERFECT SOLDIER)";在将特殊部队之母、传说中的女性:"头目"(THE BOSS)抹杀之后,
获得了大头目(BIG BOSS)的称号。在南美组织了“无国境军队”(国境なき軍隊/Militaires Sans Frontières:MSF)。

咁樣會5會好怪~!?

咁樣又會5會好怪呢~!?

回復 4# zero_bid_ex

:71::71:OK AR,唔會呀!!!! anyway, 個頭喺邊度買????
metal gear fans 支持。~~~
真心覺得,Fire Figure(唔知有冇記錯品牌)o既蛇叔,
絕對唔比HT差,第一款7魚幾有交易,抵玩....!!!!
咁用料方面,當然係HT好D啦....!!!!!!
:77:支持蛇叔~~~~
師兄,個紙箱好唔好玩?!?!:he:
回復  zero_bid_ex

OK AR,唔會呀!!!! anyway, 個頭喺邊度買????
vicksuen 發表於 15-11-2012 09:06 AM

個頭係借用Grey Fox的手辦
支持蛇叔~~~~
師兄,個紙箱好唔好玩?!?!
EDMONDLUN 發表於 15-11-2012 09:52 AM

講真個紙箱認真好玩~而且 PA改 同12"都用得 讚
講真個紙箱認真好玩~而且 PA改 同12"都用得 讚
zero_bid_ex 發表於 15-11-2012 11:49 AM

個人覺得紙箱係一大亮點:71::71::71:
真心覺得,Fire Figure(唔知有冇記錯品牌)o既蛇叔,
絕對唔比HT差,第一款7魚幾有交易,抵玩....!!!!
咁用 ...
kafai1978 發表於 15-11-2012 09:43 AM

Fire Figure同HT兩間廠都各有優點~
SO.......我自己覺得兩間廠要勞埋一齊換下件換下頭黎咁玩先係最正~!!!
個人覺得紙箱係一大亮點
EDMONDLUN 發表於 15-11-2012 11:53 AM

其實係GA~花小小心思 就可令到D玩家咁好開心~
而且個紙箱成本又平~但獲得GE效果係超大~絕對係個5錯的推銷策略!!!
其實係GA~花小小心思 就可令到D玩家咁好開心~
而且個紙箱成本又平~但獲得GE效果係超大~絕對係個 ...
zero_bid_ex 發表於 15-11-2012 12:06 PM

:35::35:我好鐘意個箱仔....
回復 9# zero_bid_ex

邊度仲有得賣呀???
thanks