Toysdaily 玩具日報

查看: 10223|回復: 19

[劇場創作] 新手作品~生化危機+robocop+terminator

小弟其實好耐之前已經係呢度既cd rom
當時唔知點解申請做會員果陣個驗證碼填極都錯
今次終於得償所願喇!

小弟第一次係度出post,亦係第一次作估仔
可能有少少爛,還請各大大笑納

三位演員

係一個月黑風高既街道上,officer Murphy係度巡邏緊,
遇見正在埋伏既USS部隊Vector

Vector: freeze!!!
Murphy: identify yourself.

Vector: 我係USS部隊成員,前往浣熊市執行任務既,你又係咩人?你有冇頭暈身慶或者想搵野咬呀?
Murphy: 我係底特律市既機械戰警. i am not a human, just a product.亦可以叫我Murphy.

Vector: 浣熊市有喪屍出現,我係黎消滅佢地既(包括受傷既人類= =")可能會有一兩隻走左出黎,你行必要小心d,洗唔洗我...

話口未完,Murphy 已係大比位拎支槍出黎,Vector頓時o咀
Vector: (白痴左添,警察點會冇槍= =")

Murphy: 向住呢個方向行就係啦,我有任務係身,告辭喇。
Vector: .............
就係呢個時侯,佢地兩個都冇發現到原來t800已經監視左佢地兩個好耐

T800: 兩個白痴仔!一個著到成個黑社會咁成身黑衫話去打喪屍,一個就係OUT到離哂譜既MODEL。我要話比全世界知!我T800係黎自未來最優秀既機械人,我要打十個!!!!哇哈哈哈哈!!!(妄想症發作緊)

T800由高台躍下,以迅雷不及掩耳既動作接近Vector

Vector: freeze!!!

Vector未黎得切反應,已經比t800踢開左支槍
t800: 太慢喇!!!!啪!!!!!!!!!

再一野擒上Vector身上,用自己幾百磅既身軀壓住Vector

作為人類,Vector只有比有壓倒性優勢既t800禁住黎打...

Vector: (sos)總部,我遇到襲擊!!!我要求支援呀...help!!!!(/sos)

一個連擋風破璃都打得爛既拳打落vector個頭度,當埸頸椎骨折斃命

t800: 補多野

t800:我贏左喇!!!i am the king of the world!!!

t800係Vector身上發現左d野

係Vector心口果把手槍!

明明係黎自未來,但係t800好似發現新大陸咁
t800: 007!入子彈!

就係呢個時候,岩岩巡邏既Murphy聽到有怪聲,所以即係行番轉頭

t800即係隱藏行蹤

Murphy:(screen)無生命徵象/致命:頭部(/screen)

再睇番t800...

佢究竟想做乜?唔通係繳械自首?

霹靂啪啦..

原來佢係用支槍引開Murphy既注意

Murphy: (screen)weapon: gun from OSS Vector(/screen)
t800已經無聲無色咁跳上掩護物

Murphy發現左t800!

Murphy: (arrest mode)Don't move. You are under arrest!(/arrest mode)

T800:太慢喇太慢喇!你太outdate喇簡直影衰哂d機械人!

t800: 你描我唔到你描我唔到!

我係度呀,捉我啦!

t800準備用頭先伏擊vector果招

T800: 今次快左少少,但你都係太慢喇!

今次出埋tony jaa 既招牌膝撞

兩部經典機械人扭作一團

Murphy: Dead or alive, you are coming with me.
t800:..........

大家估下究竟點解會咁順攤?因為...
天殘腳!!!!!

Murphy比t800踢到飛起彈埋牆,個system都有少少壞壞地
t800: 嘩好過癮呀卡卡卡!!!

黎個飛身跳躍

Murphy想射t800,但比t800禁住

連auto9都比t800搶埋

T800:仲搶?!請你食兜拳窩面!

Murphy再作反抗

都係比t800禁住

t800: 你呢件過時既產品係未來世界只係一件垃圾!你今次玩完喇!受死啦!

Murphy: Not yet!

睇真d~~~仲有秘密武器-input data用既尖剌

Murphy呢一野直接插左落t800既cpu度,即刻HANG哂機
t800: U@!)(*()$*_*$Z_#Z%*(8ouiopusg094&!)*@#&)@#&.......______
Murphy: 還番岩岩果腳比你!

hang左機既t800已經無哂反應

Murphy慢慢咁爬番起身

Murphy: You are under arrest!
t800: .......

Murphy: 依家我告你襲警!搶槍!

Murphy: you have the right to an attorney. anything you say may be used against you.
(你有權搵辯護,你所講既一切將會成為呈堂證供)

咁大件,搵個麻包袋笠番警署

多謝收睇:77:

我特登將robocop既對白盡量用番英文,有睇過鐵甲威龍既一定會feel到更傳神!:36:
頭像被屏蔽
good post! :71:
童年回憶成人化!:$
Good job............!!
:D:Dso funny..............
:$   support   :x
GooD Job!!
支持劇場:)
厠紙 , 水 , 電制 , 膠水 ! 好易火燭 :(
very fun~~~~~~~~
厠紙 , 水 , 電制 , 膠水 ! 好易火燭
benson137 發表於 8-11-2012 04:56 PM

無辦法啦....屋企地方細:31:
Add marks for your first sharing!  Support!
無得頂, 十卜:71:

BTW: T800個可動性好高, 正!
Cool man~ keep it going~
頭像被屏蔽
好得意

您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 6 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
實現左好多童年大對決夢想, 謝大大 :71: