Toysdaily 玩具日報

[劇場創作] STOP MOTION - 火柴人

同朋友用火柴人拍來自娛下既STOP MOTION,  因為MIXING完都想分享下, 請多多包涵~

呢段片短短地咁, 同朋友都攪左成日, MIXING 又半日
今次拍攝時加返一D特效件之餘, 仲加返D CUT IN 同轉鏡頭既SHOT, 希望令到條片睇落無咁寡同流暢D. ...

之前有網友介紹我學AFTER EFFECT來整特效MIXING, 非常SORRY, AE實在太難用了, 摸左好耐仲未上手, 仲要D時間, 所以暫時仲係用住MOVIE MAKER先...

依然係無劇情 / 無技術~~希望大家唔好噓咁大聲, THANKS

http://www.youtube.com/watch?v=r-XvIGnCFcA&feature=plcp
好用心機, 好花時間, 唔錯, 好想學點整:52:
好用心機, 好花時間, 唔錯, 好想學點整
LRBunny 發表於 7-11-2012 09:09 PM

多謝,終於有人覆了:)
整唔難,好易整,係花時間執相同mixing
原來你仲整左呢個~~
LRBunny 發表於 7-11-2012 09:12 PM

哈哈,呢個係之前既試驗版來既,比較核突既
有趣有趣, 用心制作一定要支持 :$
有趣有趣, 用心制作一定要支持
Assassin 發表於 8-11-2012 02:40 PM

太感動了, 多謝支持~~:$