Toysdaily 玩具日報

肥趣又開新分店

噢.........唔洗野野出黃埔..........真係好
玩玩具要玩到同人逼
呢D野我5,6年前就無做了
又唔係俾唔起多少少, 要出旺角先受自由行氣又受黑店氣
我 ...
luciferdark 發表於 8-11-2012 07:37 PM

原來大大咁富有
大大咁鍾意去旅行不如買架私人飛机
去到机場同人逼就吾好啦
係我返工附近, 仲近過1扭
吉吉開咗未?
原來大大咁富有
大大咁鍾意去旅行不如買架私人飛机
去到机場同人逼就吾好啦
lacus 發表於 9-11-2012 09:59 PM

首先我唔係大大, 你要大請去TOILET,
其次我又無咁有錢啊, 不過機場點逼, 都唔洗身水身汗排隊俾玩具玩~ 話時話我都係擇淡季先去旅行, 真係唔算逼, 慢慢行不知幾寫意~
不過真心講句, 我覺得又排又逼去俾玩具玩唔值得自豪囉:38:

嗱, 記得繼續做你句名言"要買"筍"野;就要愛作戰"
雖然我會諗起某D係YAHOO格價格到最低再講價, 或行足成個旺角只求平十蚊廿蚊個堆有心人:45:
同埋個戰字...我第一次真係睇成另一個近音字:66:

講番件事, 要排隊又要逼咁買玩具, 我唔會睇低或者覺得有問題, HOTTOYS個條隊我都相信有3,4成人係自己玩, 為心頭好付出, 無咩問題
個問題係將呢一點升華到玩玩具要咁先OK, 我真係接受唔到:36:
都係唔講咁多, 留番時間多D出去行下好過...好耐未試過係TD發神經打長REPLY了...
首先我唔係大大, 你要大請去TOILET,
其次我又無咁有錢啊, 不過機場點逼, 都唔洗身水身汗排隊俾玩具玩~ ...
luciferdark 發表於 9-11-2012 11:20 PM

"大大"吾系指去toilet而系一個稱呼,你系咪第一日上討論區
我可以好肯定同你講,無論玩玩具or其他野都好,要付出先會有收獲.我亦絕對肯定大大一定會遇到"人逼"既時候,咁你系咪吾想做人?做人就要同人逼..你諗清楚

我就冇想過同人逼自吾自豪.但大大覺得買貴野,做水魚系自豪令我知道世界那麼大!thank you!
"要買"筍"野;就要愛作戰"
"大大"吾系指去toilet而系一個稱呼,你系咪第一日上討論區
我可以好肯定同你講,無論玩玩具or其他野都好 ...
lacus 發表於 10-11-2012 02:25 PM

哈哈, 大大老早唔興啦, 你又做XX做得多, 點做人都唔識啦?我買玩具根本唔洗行出旺角, 要同人逼買玩具真係唔關我事囉, 更加唔好講會逼到想死了, 動漫展你地咁樣排隊真係辛苦晒:38:

我咪付出左錢囉, 又係個D咩做人一定要付出勞力同人逼理論嗎? 太新派了, 我理解唔到:38:

貴十零廿蚊我又真係俾得起啊, 水魚? 俾人賺錢仲要排隊身水身汗個D就真係了, 人地攞錢嚟玩你, 你仲咁開心俾人玩:38:
貎似閣下就係個D會因為5蚊行晒全個旺角個種人:71:
加油啊, 繼續愛作"戰"啦~
睇番某人D POST, 我都係收聲了....:56:
哈哈, 大大老早唔興啦, 你又做XX做得多, 點做人都唔識啦?我買玩具根本唔洗行出旺角, 要同人逼買玩具真係 ...
luciferdark 發表於 10-11-2012 04:45 PM

就算你買玩具唔洗出旺角,你咪一樣要面對現實同人逼同人排隊
人就系要同人逼同人排隊,除非你吾系人
"買玩具唔洗出旺角"証明大大確實系玩具界既一條大水魚.我代一眾賣貴野既老闆向大大講声多謝
年年幾十萬人排動漫展,你去同佢地講:吾好排動漫展,吾好買平野,吾好出旺角,要俾錢買貴野,咁先叫付出..我包你上新聞
天氣熱,做左運動自然會身水身汗,你覺得身水身汗,排隊就等於俾人玩,大大你心理不平衡
其實開咗未?有無地址?
其實開咗未?有無地址?
bananaman 發表於 12-11-2012 06:59 PM

星期日去過 未開 不過我睇過裡面 好大 好多擺設櫃 熊貓剛裝修完 引入左豐O電器同GX000 人多返D啦
"買玩 ...
lacus 發表於 12-11-2012 05:24 PM

哈哈哈

你做人做到咁, 真係辛苦晒你啦:71:
果然同你D舊POST一樣有水準, 你仲係唔明我想講咩重點
醒下啦, 出去睇下個世界有幾大, 唔好剩係對住個電腦
我講我唔會為左"買玩具"呢個行為去排隊, 唔代表我唔排隊
我出去旅行時, 搭飛機無論頭等或經濟位都要排隊啦, 呢D係規則, 無問題
你講個D, 難聽D講係攞苦嚟辛, 你自己咁做無人怪你, 我亦唔會笑為心頭好而付出,
問題係你講到好似真理咁呢下真係好難頂, 而且仲, 好好笑:34:

你要OT我陪你OT, 香港動漫展唔到值得我去排隊GE程度囉, 要排都去WF, 魂展, 或者外國動漫展排啦
香港個個老早變左質, 當然你覺得D女好得或者D入面買D野好抵另計啦:38:

好了, 又塞錢入你袋啦, 受唔受睇你自己了, 不過睇你D REPLY, 似乎我都係期望過高了,又一個活生生的人俾玩具玩的例子:38:
哈哈哈
人就系要同人逼同人排隊,除非你吾系 ...
luciferdark 發表於 13-11-2012 04:56 PM

你終於明白人系要同人逼同人排隊
只不過你/我覺得為左咩而同人逼同人排隊先值得姐
多謝你塞錢入我袋,因為我又見識多個奇人
咩叫俾玩具玩?要好至你咁做水魚,連旺角都吾敢出先叫吾俾玩具玩你..恭喜你X2!! ..1.你冇俾玩具玩 2.你俾自己玩自己
星期日去過 未開 不過我睇過裡面 好大 好多擺設櫃 熊貓剛裝修完 引入左豐O電器同GX000 人多返D啦
高松 發表於 12-11-2012 21:50

THX
喺葵芳返工,放工多個地方行,又唔駛下下出旺角,早好聖誕前開到
"買玩具唔洗出旺角"証明大大確實系玩具界既一條大水魚.我代一眾賣貴野既老闆向大大講声多謝
年年幾十萬人排動漫展,你去同佢地講:吾好排動漫展,吾好買平野,吾好出旺角,要俾錢買貴野,咁先叫付出..我包你上新聞
天氣熱,做左運動自然會身水身汗,你覺得身水身汗,排隊就等於俾人玩,大大你心理不平衡
lacus 發表於 12-11-2012 05:24 PM

如果旺角賣一百屋企附近賣百一
我諗唔到咩理由要為個差價特登坐車去買
呢d叫機會成本
我唔知你咩年紀
但買得貴就叫"水魚"呢種想法好無知同幼稚
我出個POST都只是想同大家講聲肥趣將在荃灣開分店,咁你地都可以嘈交,有無搞錯