Toysdaily 玩具日報

查看: 29251|回復: 36

[其他] 手機遊戲: Kamen Rider Bout交友區

招待ID: 9ws1g

誠請TD喜歡Kamen Rider的師兄師姐一起玩這手機game{:3_137:}

小小教學(轉自高Don)

行動點:
行街用, 會隨機打到拉打/怪人咭, or +感謝pt , +友情pt
click怪人> 隨機+行動點/戰鬥點/腰帶碎/角色咭
click心 > +隨機感謝pt
click拉打> +隨機友情pt
click咭 > 獲得N+咭一張

戰鬥點,
戰鬥點數每張咭都有佢自己o既點,
組team時自己team入面所有咭+埋o既戰鬥點數..
就係你去打一次緊急指令boss/其他玩家時所需點數,
*故事boss唔扣點數,
砌左一team幾多點就每次戰鬥用幾多,如果你team人要30點,
你得29點...佢都唔會俾你打人/boss...一定要你有30 (呢樣覺得唔係幾好...唔會同你用少d怪打)

咭:
角色咭能力強至弱
SR+ > SR > R+ > R > N+ > N

EX咭就item黎

融合&進化:
普通合成就隻隻都得...不過唔可以食team入面o既拉打/怪
同級角色(即R+同R....or....N+同N)互食,都會+等級上限5,即+一粒星,最高+20..即係5粒星

進化就要唔o係team入面先得...即係要拎左出黎先可以同進化item合體...

編成&戰鬥:
一team最多9隻人組成,唔可以用重覆(動作一樣)拉打/怪 o係team ,就算兩張咭等級唔同(有+無+)
無論打人搶腰帶 / 緊急指令,
戰鬥方式都係一樣,
首先計算team 攻同hp, 再發動合體技能
然後開始戰鬥, leader必定出場+team入面隨機兩隻,
R以上咭片會有個人技能o係戰鬥時用, 一輪只會隨機一隻出技能攻擊
暫時黎睇攻擊方一定係先攻, 能力接近都會有絕對優勢

退任/手放:
賣咭,廢咭太多時可賣出換感謝點

腰帶碎片:
行動時會隨機拎到,
亦可以去"バウト"度
o係其他玩家手上搶,
集齊6隻色珠就可以完成...
去メニュー度 click オープ入面拎
拉打同系列腰帶融合就會變成+咭(SR>SR+,R>R+,N>N+)

緊急指令:
行動時會遇到緊急指令boss怪....fd可以幫手打....
獎勵通常係ex咭 + 1-2隻拉打, 某幾日o既怪係高經驗...衝lv首選
埋齋o既人會多一張咭

抽扭蛋:
一日有3個時間可以免費抽一次,
去ガジャ,
香港時間 4:00~8:59, 11:00~12:59 16:00~18:59

200友情點都可以抽一次
基本扭蛋會中R+ > N
*200點同1000點機率無分別
用獎勵咭抽就會中 SR+ > R

友情點取得條件:
係行動時遇到拉打得到 +隨機
戰鬥搶腰帶 +隨機
朋友listフレンド 禁朋友右邊個"アイサジ" +20

友情點取得條件:
係行動時遇到拉打得到 +隨機
戰鬥搶腰帶 +隨機
朋友listフレンド 禁朋友右邊個"アイサジ" +20一個
朋友做同一樣野你自己都會 +20

合體技:
有d拉打一齊o係team 戰鬥前會出黎+能力o既技
*合體技效果好過你擺2隻高級野
暫時見過
ixa + kiva = +攻
轟鬼 + 斬鬼 = +攻
新1號 + 新2號 = +攻
black + 鯨魚怪 = -對方攻
電王 + 郁斗 = +攻
亞極陀 + G-3 = +攻
劍 + Chalice = +攻
W + Accel = +耐

*幾多星係睇你角色能力去定
冇人玩。。。。?:56:
先留名:35:
我既招待id係6a6hr:35:
我都玩緊,招待dze4h,名稱帝騎
有無人知之前申請事前登記話送果張咭可以係邊度回收???
我都玩緊,招待dze4h,名稱帝騎
有無人知之前申請事前登記話送果張咭可以係邊度回收???
angus 發表於 5-11-2012 11:03 AM

已add~~~名係haruhi

冇錯的話應該係基地入面present果到
I PHONE GAME?:?
I PHONE GAME?
wing0boy 發表於 5-11-2012 12:53 PM

iphone android都有~~~
回復 5# haruhi
睇左,唔見喎...(其實係送邊張^^)
回復  haruhi
睇左,唔見喎...(其實係送邊張^^)
angus 發表於 5-11-2012 01:41 PM

睇到其他forum話要去email記住個code之後去game入面右下角menu
之後左上角主頁,入去之後拉到落最下面數番上去第三行字就係
回復 9# haruhi

THX!!搞掂!!原來係ex咭,而家張Black可進行騎戰蝗號!!
回復  haruhi

THX!!搞掂!!原來係ex咭,而家張Black可進行騎戰蝗號!!
angus 發表於 5-11-2012 04:43 PM

最緊要幫到你~~~
我就拎到fourze果架~~
留名先
ID係z6dqf
名係マモル
多多指教
留名先
ID係z6dqf
名係マモル
多多指教
calvines1995 發表於 5-11-2012 05:46 PM

歡迎歡迎~~~~~~~~~~~~~
更新了合體技~~
ixa + kiva = +攻
轟鬼 + 斬鬼 = +攻
新1號 + 新2號 = +攻
black + 鯨魚怪 = -對方攻
電王 + 郁斗 = +攻
亞極陀 + G-3 = +攻
劍 + Chalice = +攻
W + Accel = +耐
招待dqvo8~~~~~~~