Toysdaily 玩具日報

查看: 9795|回復: 16

[分享討論] 新晉 原創單位《 黑章 LighBLACK – KENI UNO IN THE MIRROR》

《黑章 LighBLACK – KENI UNO IN THE MIRROR》是來自
國内廣州 漫畫家、設計師的雙人組合作品!也是這系列的第一彈!
話説自己在網上發現了這只人偶時就被他的獨特造型吸引了,也立刻
想辦法入手,發現原來這只人偶是手作品,只限量發售100体~!!
所以也不加考慮的下手了~!!
當收到時也第一時間開盒把玩,發現盒裏有附送一張大海報及一張證書卡,
原來自己這只的編號是89/100。。。(感覺好險。||| )

拿上手的一刻發現人偶很有質感及重量,不知道是不是素体經過加工的關係?
實物真的非常不錯~!!整體感覺亦好滿意~!!
期待第2彈了~!!

包裝設計簡單,精美。

雖然頭雕詭異,但正合我口味~!!

手作的細緻上色~!!

人偶的面具~~設計及用色略大膽了點!

模仿作者初版時的紅色頸巾.

加了紅袍有不一樣的氣勢~!!

多謝收看:64:
件袍好正!是否鐵雄的?
件袍好正!是否鐵雄的?
我都有想入手,但是金钱作怪,无法啦!
当时看到那把到就像立刻入手,可惜:ice::die:
件袍好正!是否鐵雄的?
dragonken 發表於 31-10-2012 11:05 PM

果然眼厲~!!確實係鉄雄件袍。:71:
眨眼似3a law...價錢更勝.
睇相係覺得似3a,但造工似唔錯。

要觀望一下其他產品至知佢玩咩路線。

多謝師兄分享了,開左眼界。:64:
好正 (請問樓主有無呢隻figure的詳細資料) , thx ........
隻手係咪同3a手一樣?
Japan style.....
這系列原著係國内漫畫作品,畫風偏向日本。

故事主人公就應該係這3位吧。

這是創作單位自己製作的初版figure,與大貨略有不同。

有興趣嘅朋友都可以關注佢哋嘅微博,
http://www.weibo.com/u/1902621121
回復 11# katcatt

great, 師兄!!!, 其實呢隻真正, 可動真的不是想像差, 我研究過應是用enterbay RM1 body.
隻手係咪同3a手一樣?
試試刀 發表於 1-11-2012 02:48 PM

只手同3A唔同的。
頭像被屏蔽
被毒到。。。依家仲有無辦法買?? thx
ricky_lam522 發表於 2-11-2012 02:37 AM

剛剛上佢哋嘅微博睇過,好似話100只已經售罄了。。。