Toysdaily 玩具日報

[其他] 2012萬聖節~蘭桂坊~

又到每年最好玩的萬聖節了.
先來一點蘭桂坊的相片.
本來是沒打算去的,不過上星期六去了誠品,回家途中看到戰隊打扮的一行5人住蘭桂坊進發,那就順路的走了一轉.

估不到不是正日已經那麼多人了!!

今次的相片都是用E-PL5 ISO3200影的,相片都有剪裁,調調反差,光間,但就沒有做後期減嘈,出來的效果還不錯呢.

今年玩中式,個人幾喜歡,不過原來有人投訴太恐怖...
唉...中國人喜歡為難中國野...

看些嘩鬼朋友了.

今年有好幾隻這樣的熊貓,難道有贊助??

看來因為某電影,現在連小紅帽妹妹都殺入蘭框坊了.

悟空...算是OLD SCHOOL STYLE吧...

另一OLD SCHOOL STYLE!!

失散多年的幾個法老是在街頭相認.

IRON MAN,當晚"風頭躉"我去了2個小時,基本上他全程美女相伴.
熱都有價值!!

~~~後記~~~

對於一些...拿相機的傢伙,我真的有點冒火!!
就算那些傢伙是記者,也不同能撞開我或用背包頂開我吧.唔識企位就唔好學人玩相機!!
又雖然大家去老蘭都預左比人影,你可以唔投入好玩,但都不用下下近距離用閃光燈炸人吧?很討人厭的!!!
D人識唔識乜野叫禮貌??

你真係有心有力!我一定要比個讚你!
回復 2# 常威

我昨晚都去左次,迫左2個鐘入去,飲左一支啤酒之後就走...
回復  常威

我昨晚都去左次,迫左2個鐘入去,飲左一支啤酒之後就走...
warxv 發表於 1-11-2012 11:18 AM

難得您咁有心有力~~~大力支持下先~~~~:$
小紅帽~~~~~~~~~~~
好正,多謝分享~~

令相,讚!
相中燙斗人,件衫好似整得好好wo?!
早幾年,我見過有個攝記同警察嘈,個攝記都有用閃光燈炸人••••,當時,我諗,都幾古惑 & 物盡其用 ;其實,哩招,是否行界既傍身技巧?