Toysdaily 玩具日報

查看: 3587|回復: 11

[玩具報告] 我知慢.....Marvel Universe -- Blastaar

要說 Blastaar 就要先從 Nagative Zone 説起,所謂 Nagative Zone 其實與我們所說的平衡空間差不多,與地球所在的宇宙平衡並存的,正常途徑是不能過去的, Nagative Zone 最先由 Fantastic Four 的 Reed Richards 發現,後製造特別儀器進入。

Negative Zone 內最主要有兩種生物,一種名叫 Bug 的高智慧生物,統領者是Annihilus,另一種名叫 Tyannans,而統領者就是Blastaar,兩人為了成為王而不斷戰爭。

Blastaar 可徒手射出光線,威力驚人,各有所長的 F4 也不是對手!

Blastaar 重用 Juggernaut 素體,可動與新 Hulk 相約,只是頭部因髮型關係,只能勉強向上移動小許,左右轉當然沒有問題。

Blastaar 身上採用金屬藍,非常不俗,上色良好。

令人一讚的還有 Blastaar 的左手,雕刻極之超凡,活像真手。

Blastaar 有 variant,分別在於透明手,大家可上五金兄個 Blog look look ! 有得揀一定要揀 variant ,皆因透明手方能表現 Blastaar 的 Energy Blast !!

My Blog : http://blog.yahoo.com/_JO7HTMJJZD5GWPQ64VRGLWZIQE/articles/page/1
我之前都買左透明手
都未捨得開
我個人其實不嬲都唔中意買奸角
買之前亦都唔知佢乜頭乜路
但俾佢既霸氣吸引住
一直很喜歡MARVEL里的各種反派 尤其是大塊頭~~~,原色款買的盒裝,希望能收到透明手的散貨
玩得美玩十個有九個基, 個個鐘意大隻佬 :34:
對這個大佬沒有太多認識,幸得人物兄這個帖讓我認識他更多.

我就入左隻透明手版,實在做得不錯

相信這位奸角屬宇宙級神人,遲些等MU的NOVA出埋便可以來個宇宙英雄大戰了
我之前都買左透明手
都未捨得開
我個人其實不嬲都唔中意買奸角
買之前亦都唔知佢乜頭乜路
但俾佢既霸氣 ...
quincy 發表於 30-10-2012 01:50 AM

似金毛獅王!樣夠狂!
一直很喜歡MARVEL里的各種反派 尤其是大塊頭~~~,原色款買的盒裝,希望能收到透明手的散貨
kingraider 發表於 30-10-2012 10:52 AM

如果大塊頭們可更大就好了!

玩得美玩十個有九個基, 個個鐘意大隻佬
Assassin 發表於 30-10-2012 06:46 PM

真係冇得解的!
對這個大佬沒有太多認識,幸得人物兄這個帖讓我認識他更多.

我就入左隻透明手版,實在做得不錯

相信這 ...
大ken 發表於 30-10-2012 06:51 PM

感謝大ken 兄支持!
原色同透明手也入手
除透明手外兩隻上色有少少分別
如果ML用佢做BAF就正....:43:
原色同透明手也入手
除透明手外兩隻上色有少少分別
玩具Kenny 發表於 30-10-2012 10:14 PM

真係唔知有分別!?可以講講嘛 Kenny 哥?
如果ML用佢做BAF就正....
Mcfarlane 發表於 30-10-2012 10:22 PM

Agree! BAF 先夠大,啱比例!