Toysdaily 玩具日報

查看: 13484|回復: 12

[玩具攝影] 孤高的二頭龍!! ROBOT魂 SIDE MS ALTRON GUNDAM

繼續ROBOT魂W既TV系列
今次係雙頭龍...一拎上手...嘩,超得!!
QC又好可動又高...拍得住之前出既WING ZERO
所以今次一於影佢先
廢話少講...去圖吧

雙頭三叉戟

光束刃可拆

收束型態

盾牌可以拎上手...印象中動畫好似冇咁拎過...
因為機戰Z所以先有?

2連裝光束炮
有好多段關節

2條龍爪
亦都係雙頭龍機體既命名

每隻手都附有2件延長部件

每節都有關節可以周圍扭

玩完
黎緊會補埋隻多魯基斯II
然後再等2月多魯基斯
希望黎緊既沙多洛同艾比安都可以KEEP住咁高QC!!

打分
ROBOT魂 ALTRON    9/10
QC,外型,可動
一次過滿足你3個願望!!

多謝觀賞
下次再見!!

喜歡的話請留個言支持下!!

小弟既其他作品, 請到:
http://blog.yahoo.com/kyo353
頭像被屏蔽
其實我都有幫我D ROBORT魂滲線嫁
滲線之後又幾sharp
但成隻滲線又好似好over
真係好難去控制滲幾多
動作一流, 照片好正...比個 LIKE 先 :71:
我反而後悔同隻wing 0 滲線...cause wing o d滲線位太濶...滲完反而無咁好睇..

so ALTRON GUNDAM無滲線...
好毒呀

按實荷包等EW系列
滲完線醒神晒!! 請問大大滲線前有冇刻線?
PS: 十分期待12月的艾比安
nice photos of a nice toy.  Makes me want to get one.
滲線之後又幾sharp
但成隻滲線又好似好over
真係好難去控制滲幾多
mr406aa1 發表於 23-10-2012 07:30 PM

呢隻野既線位好深...如果用淺色稷滲效果應該會冇咁OVER...
不過我都係懶所以直接用黑色:68:

其實我都有幫我D ROBORT魂滲線嫁
rfr 發表於 23-10-2012 07:28 PM

大大一於放D相上黎一齊研究下啦

動作一流, 照片好正...比個 LIKE 先
36韜 發表於 23-10-2012 08:17 PM

多謝支持
都係呢隻出得好先有多D心機影佢姐

我反而後悔同隻wing 0 滲線...cause wing o d滲線位太濶...滲完反而無咁好睇..

so ALTRON GUNDAM無 ...
taken 發表於 23-10-2012 08:22 PM

WZ個隻D線位唔好滲,特別係對翼...
但係呢隻D線位唔滲又好似好寡咁...:68:
滲完線醒神晒!! 請問大大滲線前有冇刻線?
PS: 十分期待12月的艾比安
latu 發表於 23-10-2012 09:13 PM

呢隻既線位好深...唔洗刻都好易滲到
我期待緊成條W既LINE:58:

好毒呀

按實荷包等EW系列
翼. 發表於 23-10-2012 08:55 PM

黎緊幾個月都有W系列既機出...可以KEEP住放毒呢:58:

nice photos of a nice toy.  Makes me want to get one.
gundammsz010 發表於 23-10-2012 10:51 PM

呢隻真係買得過...我係好多度都力推呢隻
我覺得反而不劃線比劃線更好.....
Well done and I will add panel lines for it if I have time.  :)  But will in grey color.  :shy:

Thanks for your great report! :)
Well done and I will add panel lines for it if I have time.    But will in grey color.  

T ...
Douglas.M.Saint 發表於 24-10-2012 10:46 AM

多謝德哥
灰色線冇咁搶個效果應該會好過純黑

我覺得反而不劃線比劃線更好.....
vitamilk 發表於 24-10-2012 12:16 AM

各有各好
冇畫就簡單D,畫左就有層次D