Toysdaily 玩具日報

查看: 5856|回復: 25

[分享討論] 大家好似幾有興趣 TVB 出 12”人偶

咁等我簡希望TVB會出既人偶先 - 龍影俠
:58:
細個睇已經覺得 , 佢好有Batman龍神feel

---------------------------------------------------------
《故事大綱》

成青風表面上是一位戇直跌打醫師,但遇到不平事,即以龍影俠身份逞兇除惡。為了尋訪闊別多年的姪兒傅家寶,青風與其師弟兼助手重返故鄉。叔姪二人相遇卻不相識,青風眼見家寶被養父寵壞,遂留下管教之。

留學回國的葉芷君一直仰慕龍影俠。她女扮男裝偵查龍影俠的身份,期間,結識了家寶,誤以為他是龍影俠。家寶趁機戲弄她,二人頓成歡喜冤家。及後,芷君發現家寶並非龍影俠,竟佈局自我綁架,迫龍影俠現身相救,最後在緊急關頭,芷君終揭開青風的秘密…

青風之兄長朗日忽以慈善家姿態出現,暗裡卻偷運火藥原料往日本,青風只得出手懲誡之。朗日屢次陷害龍影俠,最終,青風身份最終敗露,並中了埋伏,生命危在旦夕…家寶驚聞朗日乃其親父,痛心之餘,決身入虎穴,替青風覓解藥,赫然發現朗日助日本侵華之陰謀…

其實我頭先半講笑成份!不過如果ht出少年4大名捕其實真係幾得!!!!半笑半認真!冷血同無情做型真係一流!尤其係吳卓羲個深入民心既形象!真係唔好話唔得!!!不過又真係應該無人會買!!:26:
回復 2# catcat

貓大!睇唔到你張圖!:47:

近期麥嘉,林雪,文樂,城武嘅熱賣,代表了其實香港人好鐘情有本土特色嘅頭雕/figure。

小弟真心向各頭雕師,廠家呼籲,本土角色,只要捉到路,一定有市場。

好似麥嘉頭咁,post都出左個幾兩個月,上星期仲有大陸網友pm小弟邊樹有得賣。
回復  catcat

貓大!睇唔到你張圖!
alan1128 發表於 22-10-2012 03:55 PM

認真~~tvb真係有唔少經典可出~~

回復 6# catcat
冇記錯,呢套係咪"蓋世豪俠"呀....????
回復 7# chiman0123

好好笑.....TD無端端變左好似幫TVB賣廣告咁....!HAHA!!!不過認真呢D人物好多都好得!:71:
回復  catcat
kafai1978 發表於 22-10-2012 04:05 PM

Correct!:71:
回復 8# kafai1978

"蓋世豪俠"小弟都有珍藏左套係屋企!好耐之前都有重溫過一次!真係幾正!不個我既最愛係"馬場大亨"同"創世紀"!:71:
回復 10# catcat

我要古艷陽!
回復  catcat
kafai1978 發表於 22-10-2012 04:05 PM

星爺版權係天文數字~~:oh:
原振俠~~~~細個睇覺得好型~
回復  chiman0123

好好笑.....TD無端端變左好似幫TVB賣廣告咁....!HAHA!!!不過認真呢D人物好多都 ...
alan1128 發表於 22-10-2012 04:05 PM

幫幫亞視~~唯一經典(個人認為)