Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 原罪

[分享討論] 「中二病也要談戀愛」(秋季新番動畫)你…患過中二病嗎?

最終回...

果然... 中二病是最強的...

始終覺得... 「邪王真眼Mode」嘅六花最萌...

...
小櫻 發表於 21-12-2012 11:25 AM

好彩!邪王真眼發威!大結局終於有人回:handshake:
聽講完作輕小說係同呢套動畫完全唔同…
好多野都係動畫原創!
好彩!邪王真眼發威!大結局終於有人回
聽講完作輕小說係同呢套動畫完全唔同…
好多野都係 ...
原罪 發表於 21-12-2012 06:10 PM

小說同TV版完全係雨回事... 只係用咗條橋...  

小說原本只係一集完參賽作品... 後來再寫多集... 共兩集... 但未有授權中文版...

小櫻上
小說同TV版完全係雨回事... 只係用咗條橋...  

小說原本只係一集完參賽作品... 後來再寫多集. ...
小櫻 發表於 21-12-2012 10:24 PM

TV版真係堅好睇,好多原創角色,唔知原作者有無份參與呢?
呢幾年少睇動畫,但近排一口氣睇咗中2病、加速同刀劍,3套都喺ACG文化上做文章,3套都唔錯。最初睇中2病因為搞笑,後段變得有啲melodramatic其實我係少少失望的,不過成個故事+happy ending都算完滿啦:handshake:
而家追緊Robotics Notes,又係有啲關於ACG(機械人情意結),希望唔會爛尾~~
呢幾年少睇動畫,但近排一口氣睇咗中2病、加速同刀劍,3套都喺ACG文化上做文章,3套都唔錯。最 ...
WalkerMachine 發表於 26-12-2012 02:31 AM

Robotics Notes原本係game,應該唔會爛
Robotics Notes原本係game,應該唔會爛
御姐喵 發表於 26-12-2012 04:31 PM

:36:咦?即刻有興趣睇!

不過刀劍小弟都會睇…不過等佢出哂…一次過追…

閃瞎了… {:1_222:}