Toysdaily 玩具日報

查看: 5361|回復: 15

[詢問] Hottoys Batman the dark knight MMS71 斷小腿想全個Body換有乜介紹?

想請教師兄因為小弟都有呢集mms71 因玩新batpod時不少心用力過度斷小腿想問問各位大大想全個body 換有乜推介?
師兄
只要換窄肩嘅body就得,不過前臂要噴黑色,因為接拳頭個joint位有機會見光,
如果唔怕貴嘅可以入10周年版魔化batman嚟拆衫,我都係咁
當你未換成隻望埋去係大隻得嚟個肚腩又凸,換完之後收哂身無咗肚腩成隻唔同哂

未換body,收身前

換咗body,收身後

師兄
只要換窄肩嘅body就得,不過前臂要噴黑色,因為接拳頭個joint位有機會見光,
如果唔怕貴嘅 ...
woowoobb 發表於 18-10-2012 12:45 AM

多謝C 兄意見提供,我有batman Damon 但唔捨得用,都係去買隻TTM 18換先,我記住用窄肩同噴黑前臂。
多謝C 兄意見提供,我有batman Damon 但唔捨得用,都係去買隻TTM 18換先,我記住用窄肩同噴黑前臂。
figo2007 發表於 18-10-2012 01:06 AM

無錯,最好改埋肩甲,仲靚仔
呢隻batman小腿係比一般TTM body幼既, 如果係膝關節爛咗, 只要換膝關節就得, 用番本身小腿(不過拆小腿要D暴力).
回復 5# nam501xx

都好唔使咁重皮全隻換,但原裝隻黑body的確個膝闗節好差。考慮一了百了換哂佢安樂。
想問下ching 們, 呢只係邊個位落手折好? 我都好頂唔順佢個大肚腩
回復 6# figo2007

舊ht既膝闗節好多都有呢個問題, 而家改良咗就冇呢個問題/
有教學嗎?我想換body解決大肚腩問題
留名,我都想知.....睇下可唔可以解決batpod問題
成功換咗個body 依師兄指教上咗雞旺入咗隻$145口既窄 肩膊什廠body (因為唔 捨得用batman damon隻body)。

箸返件bat suit 人車合一
手机劣圖不喜勿插,謝謝woowoobb 和各位比意見小弟嘅c兄。

回復 7# wayneadd

sori late to reply. 先除條belt,見到腰位同件衫褲係可以分開兩件,小心用手撕開連在衣服和褲近住腰的膠水位小心慢慢咁可以 脫去衫褲。
回復 14# figo2007

THANKS~~~~ CHING 等我買左個BODY 再試, 係咪要克色?