Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] [Luka開Luke的箱] HT DX07 天行者

可以看你的美圖多幸福.....
圖片忠實呈現~!
沒有加多或減少, 你拍攝出來的, 就是我手上看到的一樣~
非常好的頭部特寫~~~:71:

今天我的luke也到手了, 和原型的樣版比較, 覺得腮位闊了,
眼眶也有差別,這一點可能是上色問題,
髮型兩側似有收縮狀況, 不知是否生產過程令組件變形,
還是原型有修改過...總覺得頭雕整體只有樣版的7成...不是指上色方面, 而是輪廓方面...
沒有DX06和HawkEye般, 還原度有9成以上....
回復 34# ckc882000

EB隻LUKE都已經係年幾前嘅出品, 好似係11年年頭, 同MEDICOM合作出(其實係MEDICOM搵EB做個頭, 當時重用緊PVC膠, 再加上MEDICOM標準, 都總算正正常常還帶點第四集初出茅廬嘅稚氣, 當時主角MARK得廿六歲, UU賣點其實係把會著燈嘅LED激光劍.

DX7係第五集相隔3年,主角MARK已29歲, 鬼仔變大人, 成長不少. DX7都做到了.

唔知HT會唔會出埋32歲第6集更老練嘅LUKE呢

不過話時話對眼嘅半透明做法大頭好似戴左JANICE MAN隻CON咁, 有D怪
Great photos. Love all the shots.

His outfit is from Empire Strikes Back. Hope HT will release other outfits where he was in New Hope and The Return of the Jedi. He looked cooler in black.
美圖, 特別眼神配pose 很到位, 又上一課了:71:
看圖頭雕是跟版是有異, 感覺眼睛像是大了
但個人接受,將於—兩天取貨, 期待啊:78:
可惜ht 冇發光劍
我得隻 medicom 黑武士 v1.5
本來諗主玩下對戰...
高清大頭相 :71:
眼眶絕對不是上色問題,係眼皮厚咗導致眼珠深入,係致命傷!否則係超正!
兩個人偶,抵讚:71:

頭雕比之前流出的圖好左好多,只比官圖差少少,可以接受
打燈效果一流,pose到位,支持一個!
回復 51# hkman123hi

大大有愛咪去EB入隻,咪當買咗套第四集衫加發光劍囉,又或者咁講
very nice fotos !!!
回復  ckc882000

Thank your supporting!
lukazou 發表於 18-10-2012 12:10 AM

好野要支持!回覆係一種影相者支持:52:
回復  ckc882000

EB隻LUKE都已經係年幾前嘅出品, 好似係11年年頭, 同MEDICOM合作出(其實係MEDICO ...
chungyuihing 發表於 18-10-2012 03:50 AM

有玩開12''都知M記真人頭幾垃圾!而EB哈哈哈!而家現時買到比較像樣係dx 07!致放ht重出吾出sw,希望重有la,但今年動漫乜七sw都冇,甘個心已經涼左半:63:
總覺得眼窩造大了,面形造長了:58: