Toysdaily 玩具日報

[改造交流] [完成] 自製 機動警察 1/35 97式指揮車 (6月2日更新)

趁住仲有時間...第時未必有時間玩
whoip 發表於 14-3-2013 01:02 PM

恭喜!!恭喜!!!{:1_208:}

希望我無get錯啦!!{:1_203:}

"歐叉獅子" 註: 由於無原因地在兩句文子中隔了很多行, 因此把沒用的行數刪除
恭喜!!恭喜!!!
希望我無get錯啦!!
sundaydriver 發表於 14-3-2013 01:56 PM

咁又未咁快, 不過要清走d舊模
獅子兄!既然你咁鍾意改人野又唔出聲,我無野好講!!:67:

自問响度回post無講錯野!!你係要咁做。。。無法啦,
我惟有以後唔再响模型區出post同回post!!!
:42:
回復 33# sundaydriver

由於閣下之前的回應中, 其中一句意思比較負面, 為免影響樓主, 因此作出修改. 忘記pm你, 唔好意思
回復  sundaydriver

由於閣下之前的回應中, 其中一句意思比較負面, 為免影響樓主, 因此作出修改. 忘記p ...
歐叉獅子 發表於 14-3-2013 15:43

敢問版主原文如何負面??是基於主觀因素還是樓主投訴??
可否引用原文好等我等知曉,免墮百里迷霧!!
:77::77::77::77::77:
發生咩樹?{:1_215:}
對Sunday兄的言論沒有任何bad feeling
敢問版主原文如何負面??是基於主觀因素還是樓主投訴??
可否引用原文好等我等知曉,免墮百里迷霧!! ...
Godzima 發表於 14-3-2013 03:54 PM

咁都唔明,如果個天今日落雨,你唔可以話個天都唔鐘意我,呢D係負面思想,禁止事項哩架!
97式指揮車在OVA中出場,我覺得其外型及設計很有軍車感,比98式更好,可是模型沒有出。所以一於自己整

...
whoip 發表於 15-10-2012 11:37 PM

Whoip 兄厲害啊!
我覺得好似睇緊電擊果D 教學~~~~~~:D
先十卜樓主先!小弟最鐘意睇教學。:71:

不過睇完回文好驚驚.....:69:

唔知幾時會販版規比人河蟹...{:1_204:}

亦都替長註於此嘅版主辛苦, 個個post要睇晒時,重要幫人改文,都幾係野。

貓嫂幫人改文要收$架陰功。:38:
回復 28# whoip
謝謝師兄, 祝你慢工出細貨!
回復  whoip
謝謝師兄, 祝你慢工出細貨!
lk_yau 發表於 14-3-2013 16:57

哦!你話樓主手腳慢!!咁負面,等版主河蟹你啦!!{:1_216:}

啱啱休息完
先知模討區大家咁多位巴打有誤會
SUNDAY兄
希望大家都放鬆一下好麻~
事件我看到了
其實現時還有一些事要跟進
大家可能對獅子處事有建議
但我和獅子是兩個人
處事手法難免有些不同
獅子本身也有和我聯絡
不過祗是近日我健康
實在大不如前
獅子本身其實在我入院做手術時
也支持得很吃力的
再希望大家能在TD裡開心的討論分享
哦!你話樓主手腳慢!!咁負面,等版主河蟹你啦!!
Godzima 發表於 14-3-2013 05:46 PM

救命, 到處瀰漫住火藥味 tim, 好驚驚....
但以樓主的功力, 一定不會手震界錯的, 并順利完成!{:1_213:} (夠正面嗎?)
(重好擦鞋 tim)
車中間的座椅,用1號機的肩膀改造

支架用1mm膠條

椅背用膠板開洞

放入車內大致可以, 不過實際上會阻礙長椅開合
設計好貼心,高手作品,期待完成佳作:love: