Toysdaily 玩具日報

樓主: zero_bid_ex

[其他] PLAY ARTS 改 ~ Devil May Cry 3 惡魔獵人 鬼泣

大大今日行均戚個信鵝同現時.
都唔見:56:

雞旺既熱玩具同孤主(?)先有
孤主要一set買,單買只有dante
熱玩具可散買

vergil入手了,遲下先開po:43:
我的PA專區

大大可唔可以講下
你點拎起把force edge:30:

劍柄好粗,我又唔敢大力屈落去
渣住yamato劍套已經令隻無名指向內翻:69:
我的建議係先用熱水浸一會,對手就會軟化,咁就可以了
行哂成個mk係in's point搵到一千零一盒:43:
感謝大大

拎到把force edge了:77:
感謝大大

拎到把force edge了
sparda 發表於 16-10-2012 02:44 PM

但最後把force edge係比Nero 尼洛隻手吸左~人刀合一 ~~~把刀要用時就會變反出黎 ~
而 火影 ( 宇智波族 ) 的 須佐能乎 ~ 都是因羅到把妖刀而醒覺的~
但最後把force edge係比Nero 尼洛隻手吸左~人刀合一 ~~~把刀要用時就會變反出黎 ~
而 火影 ( 宇 ...
zero_bid_ex 發表於 18-10-2012 12:16 AM

force edge 在一代已經變成Sparda( 4代 最後boss 拿的那把)
Nero 吸左果把係 閻魔刀yamato 黎....
force edge 在一代已經變成Sparda( 4代 最後boss 拿的那把)
md092121 發表於 18-10-2012 09:48 AM

大大正解

Force edge係未完全解放既狀態
係dmc1中dante同vergil嘅#飾
合併成perfect amulet,同force edge 共鳴
先真式解放變成sparda

Btw我隻vergil左手膀頭位個joint好實...
變左高低膀,好唔開心
md092121 發表於 18-10-2012 09:48 AM

真係你5講我都5知~我仲意為係同一把刀來的~多謝你同我更正番~
但我再想問多一個問題~Nero 尼洛其實係咩背景同身細~我Google過但都得d好簡略的解說~仲有 Nero 尼洛 戈把刀係來自邊到~點解會有呢把妖刀出現~同點解出鏡的時係斷ge~~
?????
大大正解

Force edge係未完全解放既狀態
係dmc1中dante同vergil嘅#飾
合併成perfect amulet ...
sparda 發表於 18-10-2012 02:50 PM

試下用熱水浸下~睇有冇得整~~~
回大大問題:

Nero既身世,暫時以官方消息黎講
佢係Fortuna城入面,教團 Order of the Sword既成員之一,亦係唯一一個拎槍既成員
加入教團前係孤兒,被遺棄後kyrie家庭收養
至於點解有devil bringer官方無正式解釋,但當遇上yamato有共嗚時,
「疑似vergil」既靈魂被叫醒

(dmc4既小說曾經提及過nero係vergil既兒子,但非官方正式認可)

yamato本身係sparda既配劍之一
之後交俾vergil,一直就成為vergil最愛既武器(重視武士道而唔會用槍)
vergil係dmc3結局,要挑戰mundus再封印
結果唔成功,反被mundus洗腦改造成Nelo Angelo(漆黑之騎士)<<dmc1劇情
以下為推測,官方無證實:
可能有二:因為nelo angelo用既刀係一把大刀,應該就係yamato既改造版(以dmc3se既武器黎講)
當dante將nelo angelo擊敗,照計vergil會消失;vergil同yamato成為左共生既關係
而yamato有可能因為咁而斷裂左

又或者係mundus改造vergil時,mundus要破壞yamato可以封印hell gate力量而整斷佢

至於點解教團angus搵到提斷左既yamato就無講到
再答長短手問題

唔得呢:56:
左手膊頭對落個關節我諗出左事
實得好誇張,熱水救唔到
唯有display算:63:
開過下隻game都會認得呢一幕

回大大問題:

Nero既身世,暫時以官方消息黎講
佢係Fortuna城入面,教團 Order of the Sword既成員之一 ...
sparda 發表於 26-10-2012 06:37 PM

多謝解答先~但仲想問多一問~
sparda是誰~? 同VERGIL是否同一人~如是同一人,,,,,,咁點解YAMATO又會SPARDA交比VERGIL~???!!!