Toysdaily 玩具日報

查看: 3393|回復: 11

[詢問] 去日本好時機......

http://www.hk.jal.com/hkl/local/autumnleavesencore_c.html

唔知有沒有朋友對此優惠有興趣..雖然機原價錢是很抵,加起酒店費用會很金...
不過找不到同伴,一個又未能享用..:$

當然都估到最後是找不同伴同遊...><...如果有興趣的話...由於房間是另外BOOK...不同PICKAGE是同房,大可BOOK單人房,就算大家互不相識或不同性別問題也不大...只希望有機會以較平的機會去日本,北海道一次...:78:

本人只是過東京兩次..北海道是未去過..
時間大約十一至十二月..:shy:
https://www.facebook.com/hongthaitravel?ref=stream
已經跌到7.8了,真的是去日本好時機....
唔知有沒有版友有興趣又未搵到同件同行...見幾抵,爭隻腳便可成行...可PM聯絡再研究..不過是有時限的優惠.
重點想(再)去大阪多D...  搵唔到腳只好放棄..{:1_207:}
需要小心
核輻射水可能依然洩漏...:67::67::67:

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-22079370
需要小心
核輻射水可能依然洩漏...
Macross長谷有洋 發表於 15-4-2013 06:58 AM

吾驚啦, Macross 電視版裡面都成個地球比人炸晒, 咪一樣有人繼續係地球生活.:38:
吾驚啦, Macross 電視版裡面都成個地球比人炸晒, 咪一樣有人繼續係地球生活.
lk_yau 發表於 14-4-2013 05:53 PM

maybe.
but we should check on the real newspaper...

maybe.
but we should check on the real newspaper...
Macross長谷有洋 發表於 15-4-2013 10:26 AM

Haha, just joking. Totally agree with C-hing ga. My friends only choose 北海道 and 沖繩 to visit.
日本雖然是安全的地方都有地理因素的危機;地震..其實有意外在那裡都可以發生..
新聞都有得睇,就算留在家或等車都可以去0左...有好多事係整定呢...{:1_207:}
地球已經是危險的地方,去邊都唔安全...{:1_201:}
我相信在香港既廢氣,比輻射死得仲快。
回復 8# 水水的基地

其實現在的意外就係人類的文明同科技做成..原始時代的意外只有人被猛獸咬死食落肚同天然災害加疾病...{:1_202:}

就算有輻射,可能未發出黎,人已經死0左呢..{:1_203:}
maybe.
Macross長谷有洋 發表於 15-4-2013 10:26 AM

其實放射線反而唔係問題
因為佢既能量會減弱,而且人有一定可以照射量
好似依家切爾諾貝爾都可以去,不過只可以留5-15分鐘姐

反而放射性元素先係一個問題,落左土壤、海洋到
污染埋整個食物鏈

不過點都唔夠祖國勁,輻射發出黎既時間相對長少少
H7N9就唔同,快到呢...
回復  水水的基地

其實現在的意外就係人類的文明同科技做成..原始時代的意外只有人被猛獸咬死食落 ...
hompage 發表於 16-4-2013 02:26 AM

唔講遠,近既祖國,完全覺得佢係一個生化試驗場
所以都係想搵腳去....有冇人0岩.{:1_197:}

今日美國又出事..點會有人估到做觀眾都出事...所以有得食就食,玩就玩了...{:1_207:}