Toysdaily 玩具日報

樓主: Toruk_Makto

[分享討論] Hottoys 2011 batsuit begins version 與 2012 DX 12 頭雕分享

其實冇話邊個似D
begins ver.係8年前o既Christen Bale,DX12係上年o既Christen Bale
不過主要係樓主個隻DX12頭雕QC好,係我見過咁多個TD post入面最接近官圖水準
有D Ching post出黎個DX12頭雕完全Fail,唔知係實物問題定影相光暗角度問題
DX12 明顯有進步,都唔明有咩咁唔滿意
杜莎夫人蠟像館都唔係隻隻似,玩具做到咁你仲想點?
頭像被屏蔽
我覺得DX12對眼個位硬係怪怪地
會場個頭望落順眼d
1/6 1/4  咁都可以比
ckc882000 發表於 7-10-2012 03:44 PM

唔係話 比較 1/6 同1/4 只係想睇正面者
話EB個隻似CB 多D既~我係唔多認同.. 我覺得3隻水準都高,~而且都睇得出係CB 扮演既BW, 起碼搵唔到第二個人名可以fill 落個頭到
眼神面形真人都係每日唔同,女既可以早上晚上都有分別~ 邊可以話邊隻似多D小D,

如果比較 1/6 同1/4 高水準頭似唔似的話 不如話
"真人同1/4 1/6公仔 咁都有得比?:66:" 比較貼切

最後一句 玩玩具千其唔好走火入魔 送比D專挑骨頭朋友
左靚右似(其實真人都唔係好靚仔姐)
我可以講,DX12真係比較似Christian bale....
而2011就靚,但睇真D bale真係有少少唔係咁既樣,唔係唔似,一睇就知係佢,但五官位置係DX12真係好似好似.....
未有實物上手,唔知差幾遠,但DX12頭只計雕功一定比較好......
至於有朋友居然整張1/4EB圖出黎.....我想講EB個頭大個D應該好做D,但HT既1/6反而比佢更仔細,上色更好........唔好再難為EB啦.........
新手一問,頭雕有d連頸位,有d獨立,
點解呢?
The left is better than right hand side obviously !:73:
唔係話 比較 1/6 同1/4 只係想睇正面者
話EB個隻似CB 多D既~我係唔多認同.. 我覺得3隻水準都高,~而且都 ...
hoho10120998 發表於 7-10-2012 05:19 PM

EB 果個正面真係吾多似bor!個感覺真係好似陳啟泰:34: !
如果師兄要睇正面,不如等ht 1/4出先同EB 1�4作比較la!
EB d 1/4還可以,不過只係州長正,但1�6唉!
回復 10# niknay

冇錯呀`對我黎講~自己覺得合格就玩得開心~:71:
兩個都靚~DX12 有靚batman body~又有靚仔頭雕~所以都唔再去比較舊既有幾好:78:
想問樓主這隻DX12頭雕眼神是否比較選得好??
見有D師兄的頭雕對眼會望左上去... 定係角度問題 ??
to be honest, none of them really looks like bale, even the EB one. i thinks the main issue is the eyes.  but i really like the DX12 mouth, really capture bale's expression.  2011 version is more like a young bruce wayne and dx12 looks older just like in rises. i look forward to getting dx12.
EB 果個正面真係吾多似bor!個感覺真係好似陳啟泰 !
如果師兄要睇正面,不如等ht 1/4出先同 ...
ckc882000 發表於 7-10-2012 05:51 PM

EB個頭我覺得死白,冇血色,雕我就唔平啦...可能我眼角低啦....
但話佢似陳啟泰就太over
陳啟泰邊有咁靚仔....:34:
I still prefer the old 1