Toysdaily 玩具日報

查看: 10916|回復: 46

[玩具報告] Batmobile 美麗背後

終於收下這件巨物, 真的比想像中大和重!
拆開包裝後,四輪分別有活塞防止滑動刮花!包裝的保護夠細心!
先看相!!

[若你以為這篇是讚文, 請收緊你對HT的狂熱]

滿以為一切都很理想, 天線無斷, 車窗沒花,直止我打開個車蓋, 那刻真的好失望!

點解車窗要用熱溶膠呢? 還要弄到一塌塌? 個刻真的好down~
因我對熱溶膠甚討厭! 在我印象它只是一些粗糙甩漏的工種才用,
早知是這樣我就不買了! 自己整都好過它!

車底一塊平面已經算, 由內裏各部件的花痕和"佈置", 你可看出HT對內部結構有多講究!
是不是沒人看到的地方就可以得過且過?

雖則這是幾年前的復刻產品, 但希望HT多下苦功在這細微的地方吧!!

Thanks for watching!
大大影得好正阿 ∼∼∼∼
樓主我嘅第一個反應係同你一樣,滿心期待咁攞返屋企再打開佢,再再睇到去內裹,第一個反應係垃圾(真係想黎手掉左佢)但樓主影d相好靚
估唔到黏地效果令有風味,讚:71:
其實HT d玩具響大陸做,質素都無得要求太高啦,埃瘋5新機都大把有花痕啦,樓主睇開d啦!Anyway,d相好正!:71:
細位真係做得好差,我就唔覺好高要求但起碼合理先
:handshake:好正~幅幅都令~
外觀無問題,已經係好彩,不能強求有內在美
多謝樓主唧提點, 玻璃膠唧問題確實好明顯. Btw個post最吸引唧唔係部車, 係西裝look bruce wayne.
頭像被屏蔽
How about old TDK Batmobile version 1? does it same worst QC as the new item? Any ching please share or make a compression for us, thanks!......:77:
回復 3# SANG

外面索女,裏面敗類。
回復  SANG

外面索女,裏面敗類。
darknight 發表於 2-10-2012 04:24 PM

好貼切呀:71::71:
very nice photo Ching
其實HT d玩具響大陸做,質素都無得要求太高啦,埃瘋5新機都大把有花痕啦,樓主睇開d啦!Anyway,d相好正!: ...
solarlord2001 發表於 2-10-2012 01:06 PM

花痕真係算~無得講!! 但熱溶膠呢樣真係難以接受!!
買玩具多年都未見過d玩具係用熱溶膠, 重要外露的!
我架唔只熱溶膠...d电線仲周圍飛:63: