Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 正話o係條街到見到有個細路玩 Decade 公仔....

今日我賣唔到 SIC OOO ,
一肚氣,
夜晚o係條街到見到有個細路,約四~六歲,
玩一個8寸左右會發聲o既 Decade 公仔,
狀甚愉快,
令我好不爽。

我忍唔住向佢冷笑:「哼,仲玩帝騎(Decade)?!」
點知個細路一句彈埋o黎:「咩呀,我仲有 W 槍同腰帶呀!!!」
我一愕,繼續冷笑:「剩係 W  o乍?!」
然後,個細路追住我,
數佢屋企有幾多玩具,
跟我行 o左好遠~~~~~好遠~~~~~~~

p.s.我唔係拐子佬,我最後真係要特登行返轉頭,引佢搵返家人。
有時,為左同朋友d小朋友打開隔膜,我都會問下佢地睇乜卡通,如果佢有睇拉打 \ 戰隊,嘩,乜就真可以同佢有排吹 :73:
我好喜歡同玩rider既小朋友吹水打ganbarider...有d的確好吋..又無家教..但有d可以教到你某d大人唔會接觸既玩具知識.仲有你可以睇得出佢地係玩玩具...不是我地大人"玩"的那種方法,很快樂.我有時又會show d自己既玩具相比佢地睇,又介紹吓佢地唔識既玩具比佢地知...是一種不錯的分享和學習...雙方面的:73:
近年拉打真係拉近兩代距離!

另外One piece都可以
回復 4# mushroom

仲有戰隊...我都有同事幫佢個仔追戰隊野:73:
回復  mushroom

仲有戰隊...我都有同事幫佢個仔追戰隊野
老文 發表於 3-10-2012 11:33 AM

我因為decade識得侍戰隊

期待遲D套拉打鬥戰隊