Toysdaily 玩具日報

查看: 9776|回復: 23

[玩具攝影] 朋友的自製Ironman 戰甲裝著臺(Hasbro 6吋figure用)

朋友的自製Ironman 戰甲裝著臺(6吋figure用)

之前已經為這款Ironman Mark VI 拍攝了一輯相片可以尋回之前的post看看  ( http://www.hkfigureclub.com/foru ... &extra=page%3D2 ),小弟的朋友(William Wai,網名kingdomwai)其實已經完成了一段日子,但早幾晚之前才有機會交予我為它拍攝一輯相片。
每一個支架都有其一定的可動性! 論精細、氣勢,一定是Hottoys的1:6 figure set版本...但如果方便放在自己工作枱、床邊、窗台、電視機組合櫃等地方display 的話,這自製手作絕對不二之選~
至於我自己,幫它拍攝完已經還予給物主了,但自己保留了一輯高解像的原相片放在iPad中,偶爾坐車時候無聊欣賞一下,當自己擁有算了!

正呀!! 用咩玩具配件更改架??
gumng 發表於 29-9-2012 10:54 PM

我朋友只係簡略地提及過。
旅行裝洗頭水樽蓋...
模型店跳樓價嘅一盒盒cheap cheap模型件...
文具店黑白卡紙簿封面再加工...
我朋友只係簡略地提及過。
旅行裝洗頭水樽蓋...
模型店跳樓價嘅一盒盒cheap cheap模型件 ...
sumsum.com 發表於 29-9-2012 11:16 PM

強啊!! 手工好利害!! 地台可以活動嗎??
強啊!! 手工好利害!! 地台可以活動嗎??
gumng 發表於 29-9-2012 11:35 PM

支架可以作出一定可動。地台板就fix死。
個地台手工強, 一睇就知, 估唔到你朋友上色都咁勁...
個隻膠到冇朋友的 IRONMAN 都可以執到咁靚仔...
你朋友都可以稱呼一聲...神之手
:35:
個地台手工強, 一睇就知, 估唔到你朋友上色都咁勁...
個隻膠到冇朋友的 IRONMAN 都可以執到咁靚仔...
你朋 ...
36韜 發表於 29-9-2012 11:56 PM

已經forward 呢個post 條link俾我果位朋友,等佢留意下d人有咩意見。:65:
無得頂呀:):):):)
好差靚.. 神之手.. 勁:71::71:
點解我冇D甘ge朋友:sad:
好想要隻甘靚ge iron man:71:
山口式 ?
當前長度: 8 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
山口式 ?
當前長度: 8 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
humanspider 發表於 29-9-2012 01:19 PM

Hasbro
我都想有呢D朋友
適合6寸的戰甲裝著檯 贊:71: 沒手藝的人的只能期待官方有所動作了~~:78: