Toysdaily 玩具日報

查看: 6454|回復: 33

[玩具攝影] 釋除大家對日版的疑慮

這是我昨天在國寶入的日版鐵兵
只要是中國出產的 QC一定會不好
我對你用"一定"二字好有保留:44:

"只要是中國出產的 QC一定會不好 "

呢到嘅C兄一早都知日版同港版QC上基本沒有分別.

但QC有問題, 責任在Bandai, 不在生產地.

大家用緊嘅頂級手機iphone和S3在哪地方生產, QC爛嗎?
有時D野, 講得太盡, 好無謂
有時D野, 講得太盡, 好無謂
luciferdark 發表於 23-9-2012 11:55 AM

可能因為我太過嬲 所以先咁講中國既QC一定唔好
    事關我真係充滿期待咁想去入呢一隻玩具  而最後出到黎既QC係咁樣
    好難令我接受
"只要是中國出產的 QC一定會不好 "

呢到嘅C兄一早都知日版同港版QC上基本沒有分別.

但QC有問 ...
initialb 發表於 23-9-2012 11:51 AM

事關 之前有人提及到話
日本仔唔會簡頭(初模不善)同尾(爛模)果批貨
而會簡中間果批貨 所以日版QC會好
有唔少偏好於日版的師兄 都說日版QC好
我在此說 中國出產的QC一定會不好 我是針對於
日版同行版都是中國出 要是有QC上的分別 都是假的

但老實說
除了手機外 中國內地出的其他產品QC如何?
不是很多都是濫竽充數嗎?
最差QC唔敢講,
但最好QC又"人冇佢有"嘅就一定有~ 老翻貨同黑心貨!
"只要是中國出產的老翻貨 QC一定會好, 因為佢冇對手!"
可能因為我太過嬲 所以先咁講中國既QC一定唔好
    事關我真係充滿期待咁想去入呢一隻玩具  而最 ...
cmf12 發表於 23-9-2012 12:02 PM

平心靜氣咁講
我以前都係完美主義者, 一隻山口都要十揀一
到依家諗番真係好無聊,
玩具嘛, 用嚟玩, 唔好太過要求完美,
大家都好過D
平心靜氣咁講
到依家諗番真係好無聊,
玩具嘛, 用嚟玩 ...
luciferdark 發表於 23-9-2012 12:56 PM

我都試過咁開解自己  但見到佢d色又上唔均 個下"惡"又hi到銀色
第1次咁嚴重 真係會好扯火
平心靜氣咁講
到依家諗番真係好無聊,
玩具嘛, 用嚟玩 ...
luciferdark 發表於 23-9-2012 12:56 PM

今次我都有認真咁簡

就咁睇係無事架. 係開左盒之後 先發現到有問題
比錢買難受,明白明白。不過又未至於HT成千成千;或買樓成萬成萬(呎), 咁係米要睇開d...:56:

咁你GE心情我絕對明白, 我好多野都係開盒先奶野...
不過近期玩少左BANDAI野後好好多了
BANDAI真係完全係公司大就欺客GE最好代表

金屬色油真係無計, 我龍神丸肩條龍
SHF SKULL 心口, 都係咁
所以已經要自己出手搞
當然, 真係會好鍾意隻野先會咁搞, 唔係就PAT落貨倉或送俾人算
咁你GE心情我絕對明白, 我好多野都係開盒先奶野...
不過近期玩少左BANDAI野後好好多了
BANDAI真係完全係公 ...
luciferdark 發表於 23-9-2012 01:16 PM

其實我真係有諗過搞... 我之前見到有人用田宮果d筆去汁
QC係廠商問題.  

同是made in china.  why robot魂油到花哂,出界.  :50:      而千值練就無!:71:

QC係廠商問題.  

同是made in china.  why robot魂油到花哂,出界.        而千值練就無!
taken 發表於 23-9-2012 04:12 PM

咁睇黎真係BANDAI果邊出事~~~