Toysdaily 玩具日報

查看: 14931|回復: 9

[玩具攝影] [Age] 跳出傳統的主角機Gundam AGE-FX

由AGE系統所引導出的高達最終進化型態,機體配色有別傳統,
以藍白綠為主,多了份冷酷的感覺:58:

臉部沒了雙倒V,變為橫紋,還不錯的~

和AGE-3一樣,機體由核戰機和主體組成

機體武裝為Stungle雷射槍

並可切換成充能Mode,儲氣增加威力

更能開外掛,強化為大砲掃射全場!!!

近戰方面,雖然本已配備雷射劍,但基本也用不著,
反正全身都是綠色的光刃:34:

也能裝在腿上增加踢擊威力

神秘機能(誤)
此形態下能超強爆速:66:

這次附有透明環,能重現浮游兵器射出的場景

值得一提的是,本機的浮游兵器並沒有射擊的功能,
純粹是近身斬切用途(太浪費了:67: )

而在攻擊之餘亦可組成盾牌和力牆防御

這樣終於又四代同堂了~~~

無聊P圖,特殊模式FX Burst Mode
唔知Bandai會唔會又出多次賺返筆呢:34:

My Blog歡迎參觀
http://blog.yahoo.com/howard8013/articles

相關帖子

其實我真係冇睇開AGE的故事...
不過 AGE 唔係得三代咩...
呢隻AGE FX 又係咩水...有冇CHING可以解釋下
唔該
:64:
其實我真係冇睇開AGE的故事...
不過 AGE 唔係得三代咩...
呢隻AGE FX 又係咩水...有冇CHING可以解釋下
唔 ...
36韜 發表於 22-9-2012 11:18 AM

age3爆左原本拿來修理但最後直接整過部新的快d,所以就出左fx
我都素組左:)

我覺得HG AGE系列真係出得唔差,仲幾型添,如果唔係動畫關係,應該會更受歡迎
回復 3# yugi

唔該CHING...
可能笨大覺得 AGE 完全冇前途, 所以先安排佢爆機JA
:)
thx posting here too!
nice photos.  support.
回復  yugi

唔該CHING...
可能笨大覺得 AGE 完全冇前途, 所以先安排佢爆機JA
36韜 發表於 22-9-2012 10:27 PM

為左比FX出場,令AGE3登場次數少得可憐,死得超快:38:
頭像被屏蔽

Gundam AGE-DX