Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 吸塑膠成日"痴"住啲皮,到底有無其他物料可以代替???

以前有啲figure用黑色磨紗吸塑好似幾好,因何而家又好似唔見??係咪而家呢種透明吸塑係不二之選,定係因為平而採用???????
(原諒小弟對呢方面嘅無知..........:64: )
據我所知 , 磨砂 "鞋" 手嗰隻係 PS 料 , 係貴 D 嘅 , 同埋 order 量要好大 ,
反而透明吸塑係 PVC 料 , 價錢平 D 同 order 量不一定多 , 所以而家 d 廠都普遍用佢多 D.

有錯請糾正. {:2_116:}
據我所知 , 磨砂 "鞋" 手嗰隻係 PS 料 , 係貴 D 嘅 , 同埋 order 量要好大 ,
反而透明吸塑係 ...
riderfun 發表於 20-9-2012 03:03 PM

好心啲廠家,收得人千幾蚊隻figure就比好啲質素packing人啦............:38:
回復 3# Rambo

唉,有錢就賺盡,邊有道義丫,頂佢個肺!
其實用乜料都死,只是遲早問題
以前d medicom係用紙背,再用橡筋扣住隻公仔
放左一排,D人造皮都係會甩晒落去